Alfa Romeo Giulietta je na trhu už od roku 2010, teda dlhých 10 rokov. Predaje pomaly stagnujú na nízkych číslach, je preto na čase sa s modelom rozlúčiť. Avšak konkurent k bežnej európskej hatchbackovej scéne od Alfy nepríde. Miesto toho tu totiž budeme mať crossover Tonale.

Trendom aj v tomto segmente je SUV, prípadne crossover do „mestskej džungle“. I keď ktovie, či nastane zmena v myslení kupujúcich po súčasnej kríze a o prerastené SUV v triede hatchbackov prestanú mať záujem. Avšak k jednoznačnému záveru: šéf marketingu značky Alfa Romeo, Fabio Migliavacca to povedal jednoznačne, a teda Tonale má byť nástupcom Giulietty, ktorá to tento rok zabalí. Podľa neho sa tiež nemáme obávať o horšie jazdné vlastnosti.

Slabé predaje ju zabili

Škoda, že to Giulietta nikdy nedotiahla ďaleko. Uprieť sa jej nedal jedinečný dizajn v triede, avšak predaje hovorili za seba. Najlepší rok mala v 2011, keď z nej predali 78 911 kusov. Avšak v minulom roku to bolo už len 15 690 kusov. Naproti tomu taký Golf oslovil v roku 2011 takmer pol milióna zákazníkov, v minulom roku niečo nad 410-tisíc zákazníkov. Tonale by malo zdieľať techniku s Jeepom Renegade a bude asi tiež prvou plug-in hybridnou Alfou. Uvidíme, s čím nás teda Alfa prekvapí. „Zabiť“ auto je totiž jednoduché, avšak uviesť na trh nové, je ťažšie. O tom by vedeli v Alfe Romeo rozprávať.

Zdroj: carscoops