Peugeot nefungoval

Preto tím pristúpil aj k výmene motora a kompletnej zmene nastavenia. I tak sa však nepodarilo nájsť potrebnú rýchlosť a oba Peugeoty 308 TCR tímu DG Sport Competition štartovali úplne zozadu, kedy strácal Maťo na jazdca pred sebou viac ako 0,4 s.  Napriek štartu z posledného radu a 24. miesta sa Maťovi podarilo dokončiť preteky na 17. pozícii, no s priveľkou stratou na jazdcov v prvej desiatke. “Nefunguje to. Bojujem s autom, trať je nesmierne náročná, technická, takmer sa tu nedá zajazdiť ideálne kolo. Ale páči sa mi, je to pre mňa veľká výzva. Musíme niečo s autom spraviť, nie je to dobré,” povedal Maťo po prvých pretekoch víkendu. Pred kvalifikáciou zmenili množstvo vecí na nastavení auta.

Strata však bola menšia ako včera, no Maťo napriek tomu skončil na predposlednej kvalifikačnej priečke. Maťovi chýbala rýchlosť v strede zákruty a na nájazde, kde bojoval s nedotáčavosťou auta. Pred druhými pretekmi sa rozhodli auto opäť prekopať, čo nie je ideálne počas pretekárskeho víkendu. Ideálny scenár je, keď sa podarí trafiť úvodné nastavenie ešte počas voľných tréningov a následne sa už len dolaďuje. Toto však nefungovalo, tak museli zvoliť radikálnejšiu cestu, vrátane kompletnej zmeny pruženia a množstva ďalších vecí.

Druhé preteky sa Maťovi podarilo slušne si zapredbiehať, získal lepšie pretekové tempo, no napriek veľkej snahe sa prepracoval “len” na 16. miesto. Podobný scenár sa odohrával aj v ostatných pretekoch víkendu, s rozdielom, že Maťo došiel do cieľa až na 18. mieste. Auto výrazne lepšie poslúchalo, podarilo sa nastreliť nastavenie, ktoré Maťovi vyhovovalo, no žiaľ už nebol priestor na to potrebné “dolaďovanie”. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

“Nie som šťastný, sme v poslednej tretine štartového poľa. Tam sa určite nechcem pohybovať,” hovorí sklamaný Maťo a dodáva: “Verím, že mestský okruh Wuhan, ktorý nás čaká budúci víkend, bude našim autám vyhovovať viac, podobne, ako tomu bolo vo Vila Reale. Ďakujem všetkým za podporu, držte palce budúci víkend!” Budúci víkend je na programe mestský okruh Wuhan, ktorý by mohol Peugeotom svedčať podstatne viac. Nezabudnite podporovať, sledovať môžete na Facebooku a vo vysielaní stanice Eurosport.