Absolútne poradie

Do absolútneho poradia sú počítajú všetci bez rozdielu tried. Víťazom sa stal Peter Vahančík na Caterhame CSR 260, ktorí vyhral tri slalomy a pripísal si jedno štvrté a jedno šieste miesto. Druhé miesto obsadil Michal Kašpar na Citroëne Saxo, ktorý síce nevyhral ani jeden slalom, ale pravidelným umiestnením na stupni víťazov nazbieral veľa bodov. Tretí získal Patrick Mayer na VW Golf, ten síce štartoval len na troch pretekoch, ale všetky tri vyhral.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Séria do 1600 ccm

Medzi sériovými autami s objemom motora do 1600 ccm dominoval Tomáš Kiss na Renaulte Twingo RS, vyhral 6 z 8 slalomov a v ostaných dvoch bol na stupni víťazov, takže prvenstvo je v správnych rukách. Druhé miesto vybojoval Peter Hrabinský na Honde Civic, ten s jedným druhým, jedným tretím a kopou štvrtých miest nazbieral body, ktoré ho vyniesli až na striebornú priečku. Tretie miesto patrí Hansovi Wernerovi na Honde CRX, ktorá má na konte jedno víťazstvo, tri druhé a jedno tretie miesto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Séria nad 1600 ccm

V triede sériových áut s objemom nad 1600 ccm vyhral Pavol Zajac na Honde Civic, stačili mu na to tri druhé miesta a poctivé zbieranie bodov počas celej sezóny. Druhé miesto obsadil Lukáš Kolenička na Honde Civic Type R, ten si pripísal jedno tretie a niekoľko štvrtých miest. Martin Magát na Honde Civic vybojoval tretie miesto, medzi jeho najlepšie výsledky patrí jedno druhé a jedno tretie miesto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sport do 1400 ccm

Medzi upravenými auta s objemom do 1400 ccm bol najlepším Juraj Galbavý na Škode 105, štartoval na 7 z 8 pretekov, z toho 4 vyhral a vo zvyšných 3 skončil druhý. Druhé miesto získal Peter Suríni na Peugeote 106, ktorému sa podarilo získať v rade 5 tretích miest. Tretie miesto obsadil Ján Dúbrava na Opli Corsa, ktorý vybojoval tri druhé miesta a poriadne zabodoval vo všetkých ostatných pretekoch.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sport do 1600 ccm

Najrýchlejším v triede upravených áut s objemom do 1600 ccm bol Martin Gašparík na Citroëne Saxo VTS, vyhral tri slalomy, dvakrát bol  druhý a raz tretí. Jeho najväčší súper, Radoslav Paška na Honde Civic Vti skončil nakoniec tesne na druhom mieste, pritom vyhral štyri preteky, na troch bol druhý, akurát štartoval len na 7 podujatiach z 8. Triete miesto obsadil Matúš Ryzi na Honde Civic, za zmienku stojí jeho druhé a tretie miesto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sport do 2000 ccm

Triedu Sport do 2000 ccm vyhral Michal Chudačik na Renaulte Clio, ktorý počas sezóny vybojoval tri prvé miesta a dve druhé. Boj o druhé a tretie miesto bol skončil s rovnakým počtom bodov, musel teda rozhodovať počet lepších umiestnení. Druhé miesto napokon získal Martin Škopek na Mazde MX-5, ktorý mal na konte dve druhé miesta. Tretia priečka patrila Martinovi Barancovi na Toyote MR2, ten vybojoval len jedno druhé a dve tretie miesta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sport nad 2000 ccm

V triede Sport nad 2000 ccm bol najlepším slalomárom Milan Mikula na Subaru Impreza, vyhral jedny preteky a trikrát skončil tretí. Druhú priečku obsadil Radovan Karkus na Subaru Impreza s dvoma víťazstvami a jedným tretím miestom. Tretie miesto získal Peter Gašparík na BMW 328i, ktorý vybojoval štyri druhé a jedno tretie miesto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Racing do 1600 ccm

Medzi slalomovými špeciálmi v triede Racing do 1600 ccm vyhral Dominik Šurýn na Citroëne Saxo VTS, stačilo mu na to konštantné jazdenie počas sezóny a jedno druhé s jedným tretím miestom. Druhé miesto obsadil Dušan Šurýn na Citroëne Saxo VTS, ktorý raz vyhral, raz skončil druhý a raz tretí. Michal Kašpar na Citroëne Saxo síce neštartoval na troch slalomoch, ale ostatných 5 vyhral 4, a to ho vynieslo na tretie miesto v triede.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Racing nad 1600 ccm

Špeciály nad 1600 ccm ovládol Peter Vahančík na Caterhame CSR 260, štartoval na piatich slalomoch, štyri vyhral a raz skončil tretí. Druhé miesto obsadil Martin Vajda na Lotuse Exige s jedeným druhým a dvoma tretími miestami. Tretiu priečku vybojoval Miroslav Tichý na Nissane 100NX GTI, ktorý vyhral jeden slalom a raz skončil druhý.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Juniori do 20 rokov

Mládež je nádej do budúcna a preto majú juniori aj v rámci Československého Autoslalomu svoju triedu. Medzi pretekármi do 20 rokov suverénne vyhral Jiří Pohlídal na Nissane Micra, ktorý sa ako jediný junior zúčastnil všetkých slalomov, z nich dva vyhral štyrikrát skončil druhý. Druhé miesto obsadil Michal Žáček na Škode 120 s tromi víťazstvami a jedným tretím miesto. Bronzovú priečku vybojoval Marek Mechl na Peugeote 205 GTI, ktorý získal dve tretie miesta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Ženy

V ženskej kategórii s prehľadom vyhrala Michaela Dorčíková na Peugeote 106, štartovala síce len na 5 z 8 slalomov, no štyrikrát vyhrala a raz bola druhá. Druhé miesto obsadila Martina Kašparová na Citroëne Saxo, ktorá dvakrát získala prvé a dvakrát druhé miesto. Tretie miesto vybojovala Julie Růžičková na Mini Cooper S s jedným prvým, dvoma druhými a jedným tretím miestom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sezóna 2016 ČS Autoslalom je za nami, body i poháre sú rozdané. Nezostáva nám nič iné, ako tešiť sa na novú sezónu, ktorá bude snáď ešte lepšia.