Red Bull prekonáva očakávania a v pozícii najväčšieho konkurenta dominantného Mercedesu nahradil neschopné Ferrari. Mercedes počas pretekov na Hockenheime oslavoval 125. výročie motoršportových aktivít. Až mi bolo ľúto, že celé tribúny (aj tá s názvom Mercedes) burácali, keď Vettel a Verstappen razili svoje cesty na čelo pretekov. A hlavne, keď oba Mercedesy skončili mimo trate a ten Bottasov tam aj ostal.

Preteky vyhral mladý Holanďan Verstappen, ktorý sa zrejme konečne upokojil a jazdí v životnej forme. K jeho víťazstvu mu pomohla aj skvelá práca jeho tímu. Pri poslednej z piatich zastávok v boxoch sa podarilo prekonať novučičký rekord. Ten platil iba od predchádzajúcej Veľkej ceny na Silverstone.

Kým toto prečítate, Red Bull už vymenil všetky štyri kolesá

Jeho hodnota bola 1,91 sekundy. Teraz ho však zlepšili na 1,88! Vďaka tomu sa Verstappen pohodlne vrátil na prvé miesto bez straty pozície voči Bottasovi, ktorý krátko nato havaroval. V Red Bulle si zrejme zalievajú kávu energetickým nápojom, lebo vymeniť 4 kolesá za menej ako 2 sekundy je doslova šialené!

A takto vyzeral Pit Stop v podaní Mercedesu :)