V dňoch 7. - 9. mája „zaplavia“ asfalt Slovakia Ringu pretekárske špeciály špecifikácie TCR. Na trati nebude chýbať Hyundai i30 N TCR, Honda Civic Type R TCR, Audi RS3 LMS, Cupra Leon Competición, Peugeot 308 TCR či dokonca nový Hyundai Elantra N TCR. Zaujímavé však nebudú len autá, ale aj piloti, nakoľko na Slovakia Ring zavíta niekoľko zvučných mien ako Dušan Borković, Tom Coronel či náš Maťo Homola. Ten bude rovnako ako v predošlom ročníku sadať za volant Hyundaiu i30, avšak tento raz vo farbách slovenského tímu Janík Motorsport. Aj sezóna TCR Europe 2021 sa uskutoční až s dvojitou slovenskou účasťou, nakoľko sa na štartový rošt postaví aj Martin Ryba, ktorý okrem roly pretekára zastáva aj pozíciu šéfa tímu Brutal Fish. Pilotov budú počas víkendu čakať voľné tréningy, dvojdielna kvalifikácia a dvoje šprintové preteky (po 35 min).

Na štartovom rošte nebude chýbať ani slovenský pretekár Maťo Homola.

Opäť bez divákov

Preteky cestovných vozidiel tradične ponúkajú skvelú akciu a patria k tým najvyrovnanejším motoršportovým seriálom. Okrem množstva predbiehacích manévrov nechýbajú ani momenty, keď idú autá za sebou doslova nárazník na nárazník. To si však fanúšikovia budú môcť vychutnať len z pohodlia ich domovov vďaka živým televíznym prenosom, nakoľko sa aj OMV MaxxMotion TCR Europe uskutoční za zavretými dverami, a teda bez diváckej účasti, v dôsledku platných protipandemických opatrení pre hromadné podujatia. 

Maťo bude tento rok jazdiť za slovenský tím Janík Motorsport. 

Hlavný program (TCR Europe) doplní viacero sprievodných seriálov ako TCR Eastern Europe, ESET Cup Series (TC do 2l, GT+LMP), Clio Cup Bohemia, Mazda MX-5 Cup či Twingo Cup

zdroj, foto: tlačová správa