Ešte raz pripomíname, že sme koniec starej B7 tak nejako čakali, práve kvôli generačnej obmene BMW radu 7. Čo mnohých ale prekvapilo, je fakt, že Alpina už neupraví žiadnu novú sedmičku s typovým označením G70. V Buchloe, respektíve dnes už asi v Mníchove skrátka padlo rozhodnutie kompletne prestať s vývojom nových modelov a koniec výroby postupne dostihne všetky aktuálne Alpiny.

Prvé upravené sedmičky prišli na trh už v 70. rokoch s generáciou E23. Nasledujúci model (E32) dal vzniknúť prvej dvanásťvalcovej Alpine, vtedy ešte pomenovanej B12. S rovnakým označením pokračovala aj E38. Až v generácii E65 prišla zmena a názvoslovie bolo upravené. Na autách sa objavili štítky B7 a pod kapotou V8 s kompresorom.

Postupne to čaká všetky modely

Nasledovali novšie verzie F01 s preplňovanými motormi a kapitolu upravených sedmičiek uzatvára typ G11, prípadne model G12 s predĺženou karosériou. Aj keď sme zatiaľ nezaznamenali žiadne oficiálne potvrdenie o konci modelu B7 priamo z Buchloe, potvrdil to belgický zástupca Alpiny na sociálnych sieťach. Na pár rokov sa tak najluxusnejším modelom stane obrovské XB7 stojace na základoch BMW X7, aktuálne po výraznom facelifte. Avšak aj to, rovnako ako ďalšie modely z Buchloe, to už majú zrátané.

Zdroj: bmwblog