Najprv teda ešte raz to hlavné. Nie, nový paket neprináša vyšší výkon motora. Aj keď konkurencia z Mníchova ponúka so svojou vrcholnou M3 Competition viac, Audi sa rozhodlo ponechať pod kapotou 2.9 V6 v nezmenenej podobe, takže dostanete pôvodných 450 koní a 600 Nm od 1900 do 5000 ot./min.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Nové pakety Competition a Competition Plus obsahujú prepracovaný športový podvozok, ktorý je z výroby o 10 mm nižšie. Navyše si vodič môže zvoliť ešte dodatočné zníženie o 10 mm, takže celkovo môžete svoje auto voči pôvodnej RS4 zraziť k zemi o 20 mm. K tomu pridajte pevnejšie stabilizátory, v troch stupňoch nastaviteľnú tuhosť tlmičov a máte približný obrázok o tom, čo je pod sukňami RS4 a RS5 inak.

Lepšie zrýchlenie i spomalenie

Oba pakety prinášajú posunutie obmedzovača maximálnej rýchlosti na 290 km/h a Audi tiež prepracovalo software prevodovky, takže sa im podarilo zlepšiť zrýchlenie na 100 km/h. V prípade modelu RS4 o 0,2 sekundy, takže Avant teraz zvládne stovku za 3,9 s. Sportback a Coupé sú zase rýchlejšie o 0,1 sekundy, takže 100 km/h pokoria za 3,8 s.

Zmenou prešiel aj prevodový pomer prevodky dynamického riadenia, ktoré je teraz podľa Audi ostrejšie. Prepracovaný diferenciál quattro ponúkne vďaka modifikovanej riadiacej jednotke presun vyššieho výkonu na zadné kolesá. Audi tiež tvrdí, že s keramickými brzdami, novým softwarom ABS a pneumatikami Pirelli P Zero Corsa skrátili brzdnú dráhu zo 100 km/h na 0 až o dva metre.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

K lepšiemu zvuku dopomôže športový výfukový systém, v interiéri budete lepšie počuť motor vďaka odobratiu tlmiacich materiálov medzi motorom a kabínou. Tým konštruktéri len tak mimochodom ušetrili 8 kg z hmotnosti. Pár drobností nájdete aj v interiéri. Pribudlo viac panelov v čiernom laku, na želanie dostanete sedadlá čalúnené mikrovláknom vyrobeným zo 45 % z recyklovaných PET fliaš. Sériovo tiež máte matrix LED svetlá. A nakoniec cena. V Nemecku vychádza paket Competition na 7875 eur, za Competition Plus dáte 11 875 eur.

Zdroj: Audi

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov