Bugatti Chiron Pur Sport je striktne limitovanou sériou, ktorá má len 60 kusov. Automobilka sa dostala do polovice výrobnej fázy a zvolila si pomerne atypický spôsob oslavy. Superšport zobrali na veľkú asfaltovú plochu a rozhodli sa spáliť zopár pneumatík. Nie však žiadne obyčajné gumy, ale poriadne drahé Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Rozhodne však nešlo o bezhlavé driftovanie, ale o premyslený akt. Drift, po ktorom na asfalte ostane obrovské písmeno C. 

Jedinečný podpis Bugatti

Mnohí si možno myslia, že C odkazuje na meno Chiron, nie je tomu ale úplne tak. Tretie písmeno abecedy totiž symbolizuje štylistickú linku, ktorú v 20. rokoch minulého storočia vytvoril Jean Bugatti tak, aby predĺžila siluetu vozidla a zároveň mu dodala plynulosť, ktorá vyvoláva dojem pohybu. V priebehu rokov bola táto bočná línia modernizovaná a funkčne upravená, pričom naposledy bola použitá na zvýšenie prietoku vzduchu k motoru W16.

Chiron Pur Sport s výkonom 1500 koní a krútiacim momentom 1600 Nm si to videu posiela dverami napred, čo sprevádza hustý dym zo spálených pneumatík. To zakončuje práve spomínaným driftom do písmena C, z ktorého sa záber veľkolepo premostí na bočnú líniu Chironu. Videl som už nespočet automobilových videí, ale daný prechod je jedným z najprepracovanejších a najplynulejších aké uvidíte a videu dodáva neskutočný efekt. Treba však určite vzdať hold aj vodičovi. Precíznosť a absolútna dokonalosť musia byť na mieste, čo v podstate odzrkadľuje aj samotné Bugatti. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Pur Sport si zákazníci obľúbili vďaka jeho výkonom a rýdzim jazdným vlastnostiam. Bolo len správne, že z modelov Chiron bola vybraná práve verzia Pur Sport, aby sme si uctili náš štylistický podpis,“ povedal prezident Bugatti Christophe Piochon.

Veľkolepý kúsok a prevedenie, o ktorom dokážeme hovoriť len v superlatívoch. Dosť však bolo rečí. Pohodlne sa usaďte a video si naplno vychutnajte. Chiron v takejto jazde bokom totiž len tak neuvidíte. 

Zdroj: Bugatti