Akcia pod názvom JURGIUM

Policajný zásah potvrdila na sociálnej sieti aj prokuratúra, zadržaných malo byť 13 osôb a podľa informácií z prostredia polície vzniesli obvinenie celkovo 15 osobám, píšu Aktuality.sk. Jednou z nich je podľa medializovaných informácií práve majiteľ Jurki Martin Jurkovič.

Klesajúce tržby

Slovenská sieť dlhodobo láka zákazníkov na výhodné ceny palív, ktoré sú nižšie ako tie na väčšine iných čerpačiek. To prinášalo aj otázky, ako je na tom Jurki s kvalitou palív. Zároveň treba povedať, že ide o prakticky jedinú sieť, ktorá na domácom trhu aspoň sčasti dokázala konkurovať veľkým zahraničným hráčom.

Firma čerpala štátnu pomoc 400-tisíc eur v čase koronakrízy, no aj napriek tomu sa jej podľa vykazovaných finančných výsledkov nedarí, upozornil DenníkN.sk. Tržby spoločnosti sa podľa portálu od roku 2019 prepadli z 35 na zhruba 25 miliónov eur za rok 2021. Medzi rokmi 2020 a 2021 sa rapídne znížil aj počet jej zamestnancov, a to zo 170 na 80 ľudí, hoci ešte pred 8 rokmi firma mala mať 250 zamestnancov. Firma však skončila za predminulý rok v zisku 129-tisíc eur, čo je výrazne lepší výsledok ako strata 1,45 milióna eura v roku 2020.

Pri pohľade na webstránku Jurki.sk a jej dizajn nadobudnete rýchlo pocit, že zastal čas. Komunikácia na internete podľa všetkého nepatrí medzi priority firmy. Na jej webe nájdete zoznam čerpacích staníc, ktorý mal byť naposledy aktualizovaný v marci 2022. Nachádza sa v ňom 60 čerpačiek.

Zdroj: DennikN.skAktuality.sk / foto: Jurki.sk