Niektoré práce potiahnu do októbra

Tento rok je chudobný na nové diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku, no koncom septembra sa otvoriť podarí aspoň severný obchvat Prešova (prvá etapa). Ako to na stavbe momentálne vyzerá? V tuneli Bikoš je už osadená technológia a vykonávajú sa funkčné testy jednotlivých technologických objektov. V tuneli ako aj na celej trase je už hotové vodorovné dopravné značenie. Na mostoch sa finalizuje realizácia protihlukových stien a po celej trase sa realizuje oplotenie – základy, stĺpy a montáž pletiva.

V súčasnosti sa tiež osádza zvislé dopravné značenie a upravujú sa svahy. Práce na svahoch budú čiastočne prebiehať aj v mesiaci október, avšak tieto činnosti už nebudú brániť v riadnom užívaní úseku.

R4 Prešov – severný obchvat, I. etapa je úsek dlhý 4,3 kilometra. V plnom profile motoristom ušetrí približne 10 minút. Diaľničiari predpokladajú intenzitu dopravy na úrovni 15-tisíc vozidiel za 24 hodín. Na úseku sa nachádza 155 stavebných objektov, 9 mostov, križovatka Prešov, sever a spomínaný tunel Bikoš s dĺžkou 1150 metrov. O podrobnostiach Dňa otvoreného tunela Bikoš ako aj o slávnostnom otváraní úseku bude NDS informovať v priebehu nasledujúcich týždňov.

Zdroj: obchadzamuzpresov.sk