Nová fáza na stavbe D1 Bratislava - Triblavina a križovatke D1/D4

Po dokončení križovatky D1 a D4 bude mať konečne vonkajší obchvat Bratislavy plnohodnotný zmysel. Dovtedy však musíme strpieť dopravné obmedzenia. Aká je aktuálna postupnosť krokov a na čo sa majú motoristi pripraviť? Od včera 12. marca je pre dopravu uzatvorená miestna cesta, ktorá spája cestu I/61 s Čiernou Vodou, miestnou časťou Chorvátskeho Grobu.

Od 16. 3. od 22:00 začnú demolačné práce na moste nad D1. Tie si vyžadujú uzatvorenie úseku diaľnice počas niekoľkých hodín. Je to nevyhnutný krok z pohľadu bezpečnosti motoristov, odkazuje Národná diaľničná spoločnosť. Most na Triblavinskej ceste je v havarijnom stave a po demolácii umožní rozšírenie telesa diaľnice D1.

Po zbúraní mosta sa začne s prípravou výstavby nového mostu nad diaľnicou v zmysle nových parametrov. Hneď od 17. marca odštartujú niekoľkomesačné práce na rozširovaní D1. "Práce sú plánované tak, aby sa minimalizoval dopad na premávku. Počas prác na rozšírení diaľnice ostane zachovaný počet jazdných pruhov, ale dôjde k ich zúženiu a zníženiu maximálnej povolenej rýchlosti na 80 km/hod," informovala NDS.

V smere BA – ZA bude obmedzená doprava medzi 13 a 16 kilometrom. V  smere ZA – BA bude obmedzená doprava medzi 17 a 13 kilometrom. Podľa skorších informácií má byť v danej časti diaľnice osadené úsekové meranie rýchlosti. Motoristom majú chodiť poštou pokuty za prekročenie maximálnej rýchlosti. 

Zdroj: NDS