Dnes o 12:00 sa spustila registrácia na kúpu elektrifikovaného auta, kde ste mohli požiadať o nenávratných 8000 eur za elektromobil alebo 5000 eur za plug-in hybrid. O tom, že o dotácie bol enormný záujem, sme písali už dávnejšie. Dnes sa to opäť potvrdilo, keď celú sumu zarezervovali záujemcovia za 3 minúty a 41 sekúnd. Za tento rekordný čas si zarezervovali 786 elektrifikovaných áut, z toho 689 elektromobilov a 97 plug-in hybridov.

Aj kolega sa nakoniec teší

A aby som dopísal príbeh z minula, kolega sa dočkal. Svoju registráciu stihol vypísať a odoslať do necelých 3 minút, a tak je zaradený v poradovníku. Avšak tí, ktorí sú takzvane pod čiarou, nemusia smútiť, že to nestihli. Dovedna takmer 4000 žiadostí zaregistrovali za prvé 3 hodiny, čo teda zvyšok? Samozrejme sa pri posudzovaní žiadostí môže stať, že niekto nebude vyhovovať parametrom. V takomto prípade sa dotácia posunie na zákazníka pod čiarou, a tak to bude pokračovať ďalej.

Úspešní kandidáti budú mať 12 mesiacov na to, aby si automobil kúpili a následne vyzvali štát, aby im sumu späť refundoval. Na automobil nebudú môcť použiť leasing a budú ho musieť vlastniť minimálne 2 roky. Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej a či sa podobná forma propagácie elektrifikovaných áut zopakuje aj v budúcnosti.

Zdroj: chcemelektromobil