Koncom novembra dostal Genesis G90 druhú generáciu, ktorou chce juhokórejská značka kradnúť zákazníkov najmä nemeckým súperom. Jedna vlajková loď však v dnešnej dobe nestačí. Viacerí výrobcovia preto ponúkajú popri limuzíne hierarchicky rovnako postavené SUV, čo má byť aj prípad prémiovej dcéry koncernu Hyundai.

Modelovú rodinu Genesis by podľa zákulisných zdrojov mal rozšíriť typ GV90. Nepochybne využije rovnaký dizajnový jazyk ako jeho štvordverový súrodenec, očakávať teda môžeme masívnu masku chladiča a dvojité diódové pásy dávajúce novým produktom Genesis nezameniteľný vzhľad.

Genesis GV90

Pre portál Kolesa.ru novinku načrtol Nikita Chuicko. Hoci dvojica obrázkov nevychádza z oficiálnych zdrojov, pravdepodobne nie je ďaleko od skutočnosti. Takto by teda mohlo vyzerať najluxusnejšie kórejské SUV. Na vizualizáciách pôsobí zaujímavo, štylistika mladej značky sedí aj mohutnej športovo-úžitkovej karosérii.

Pohon má byť čisto elektrický

Grafik početné prvky priamo prevzal zo sedanu. Medzi rozdiely patrí zadný nárazník, z ktorého zmizli výfukové koncovky. Dôvodom sú správy o čisto elektrickom pohone. Tie médiami rezonovali už vlani v januári, kedy sme o type GV90 počuli po prvýkrát. Prémiový model by mal byť príbuzným dvojice načrtnutej konceptmi Kia EV9 a Hyundai Seven. Trojica asi príde na cesty v podobnom čase, premiéra honosného SUV Genesis má byť naplánovaná na rok 2023.