Ak sa práve dobre bavíte, pretože si nedokážete dosť dobre predstaviť, ako by mohol Hyundai konkurovať spomínanej veľkej nemeckej trojke v segmente luxusných limuzín, možno by stálo za to uvedomiť si pár drobných detailov, ktoré hrajú v prospech kórejského koncernu.

Hyundai (a tým pádom i Kia a Genesis) už pekných pár rokov využíva znalosti a schopnosti tých najznámejších a najlepších dizajnérov či konštruktérov, ktorí z veľkej časti pochádzajú od BMW, Volkswagenu a ďalších nemeckých značiek. Už dnes by sme našli hneď niekoľko príkladov, ktoré ukazujú, aký obrovský skok táto firma urobila.

Samozrejme konzervatívna európska klientela má s logom mladej značky Genesis stále problém, ale na severoamerickom (a pre potreby Kórejcov oveľa dôležitejšom) trhu zákazníci podobnými predsudkami netrpia. Ak vyrobíte dobrý a zaujímavo vyzerajúci produkt, je jedno, či nosí štítok Made in Germany alebo South Korea. Kúpia si ho.

Tento fakt, spoločne s environmentálnou politikou EÚ, sú nakoniec tými hlavnými dôvodmi, prečo si nový Genesis G90 – na rozdiel od crossoverov a SUV tejto značky – na starom kontinente nekúpite. A predpokladáme, že Kórejcom to bude srdečne jedno. Nám by asi úplne nemalo. O čo prichádzame?

S nezameniteľným rukopisom

O pozoruhodne majestátne a noblesne vyzerajúcu limuzínu, ktorú by ste si na ulici s iným autom zrejme nesplietli. Zadná časť možno má v sebe niečo zo starších mercedesov, ale predok s dnes už vlastne charakteristickými svetlami tvorenými dvomi pásmi diód... to je nezameniteľný rukopis, ktorý nikto iný momentálne nepoužíva.

Pokiaľ ide o techniku, tak sme trochu bezradní. Genesis žiadne technické detaily nezverejnil. Preto len hádame, že auto dostane pohon zadných a možno i všetkých štyroch kolies, pod kapotou očakávame šesť až osem valcov (s preplňovaním) a na niektorých trhoch možno i menší štvorvalec s turbom.

A hneď na úvod tu máme dve karosárske verzie. Štandard s ťažko povedať akou dĺžkou a o 190 mm predĺženú verziu, ktorú identifikujete hravo vďaka tomu, že milimetre pribudli v oblasti zadných dverí. Viac prezradíme až potom, keď Genesis začne trochu viac spievať.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov