Architektúra platformy E-GMP bola navrhnutá tak, aby bola schopná zvládať napätie 400 alebo 800 voltov. Práve tento detail umožňuje rýchle nabíjanie s výkonom až 350 kW a samozrejmosťou je tiež možnosť použiť jeden alebo dva elektromotory a rôzne veľké batériové pakety.

Kórejský koncern má zatiaľ dva, menší s kapacitou 58 kWh a druhý, ktorý ponúka 77,4 kWh. Nový Genesis GV60 bude využívať len ten väčší balíček, pričom výrobca sľubuje možnosť nabiť články z 10 na 80 percent v priebehu 18 minút.

Gnenesis

Štandardný model bude poháňaný jedným elektromotorom s výkonom 228 koní a krútiacim momentom 350 newtonmetrov. Jednotka bude roztáčať zadné kolesá a Genesis hovorí o dojazde 451 kilometrov. Verzia s pohonom oboch náprav dostane dva elektromotory so systémovým výkonom 318 koní a 605 Nm, pričom v jej prípade sa dojazd skráti na rovných 400 km na jedno nabitie.

Na 10 sekúnd až 490 koní

Prevedenie Performance má tiež dva motory, rovnaký krútiaci moment a výkon 435 koní, tým ale jeho možnosti nekončia. Genesis k tomuto modelu pridáva takzvané Boost tlačidlo, ktoré dokáže na 10 sekúnd zvýšiť špičkový výkon auta na 490 koní a 700 newtonmetrov. Práve v tomto režime má byť auto schopné zvládnuť akceleráciu z miesta na 100 km/h v priebehu 4 sekúnd. A dojazd? Papierovo 368 km.

Genesis

Aj keď je Genesis prezentovaný ako luxusná značka a výbava GV60 tomu zodpovedá (head-up displej, audio Bang & Olufsen so 17 reproduktormi, odomykanie a zamykanie rozpoznaním tváre vodiča...), auto bude vybavené elektronickým diferenciálom s obmedzeným preklzom. Práve táto technika v kombinácii s odpojiteľným predným elektromotorom dovolí vodičovi zvoliť si režim Drift, ktorý vám bližšie asi popisovať nemusíme.

O niečo zaujímavejšie nám v elektrickom crossoveri pripadá systém aktívneho potláčania hluku od podvozka, alebo adaptívne odpruženie spojené s navigáciou a kamerami snímajúcimi vozovku pred vozidlom, ktoré dokáže v predstihu pripraviť predné MacPhersony a zadné päťprvkové zavesenie na rany od nerovností na ceste.

Genesis

Zákazníci budú mať možnosť vybrať si jeden z jedenástich farebných odtieňov a súčasťou výbavy GV60 bude množstvo elektronických bezpečnostných systémov. Termín zahájenia predaja ani ceny 4515 mm dlhého, 1890 mm širokého a 1580 mm vysokého crossoveru s rázvorom 2900 mm Genesis zatiaľ neprezradil.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Genesis