Konkrétnymi technickými parametrami novinky sa Kórejci zatiaľ nepochválili, predpokladá sa ale, že je vybavená rovnakou elektrickou architektúrou ako spomínaný Ioniq 5 a EV6. V takom prípade má pripravovaný crossover rozvody s napätím 800 voltov a mal by zvládnuť rýchle nabíjanie s príkonom až 350 kW.

Rovnako veľmi nepochybujeme ani o tom, že GV60, ktoré sa v hierarchii značky zaradí pod modely GV70 a GV80, bude dostupné s jedným alebo dvomi elektromotormi. A podľa toho ponúkne výkon 170, 217 alebo 306 koní a maximálny krútiaci moment 350, respektíve 605 newtonmetrov.

Genesis GV60

Samozrejme je možné, že konštruktéri nejaký ten kilowatt pre najluxusnejší koncernový model pridajú, aby ho odlíšili od sesterských modelov, podrobnosti tohto typu však momentálne k dispozícii nemáme. Podobne sa dá odhadovať aj kapacita rôzne veľkých paketov lítium-iónových akumulátorov, ktoré by mali byť schopné dodať od 58 do 72,6 kWh a zabezpečiť maximálny dojazd 480 kilometrov podľa normy WLTP.

Genesis GV60

Dizajnoví veršotepci

Pokiaľ ide o dizajn, jeho popisom vás zdržovať nebudeme, je však vtipné, ako Genesis vymýšľa mená aj pre tie najmenšie štylistické detaily. Predným svetlám hovorí „Quad Lamps“, maska dostala označenie „Crest Grille“, zmenšené logo využíva vzor luxusných hodiniek „Guilloché“, kapota zasahujúca do blatníkov je „Clamshell Hood“, zadné svetlá „Two Line“ a celkový dizajnový jazyk popisuje ako „Athletic Elegance“. A aby toho nebolo málo, interiér preberá štýl značky „Beauty of White Space“ a pre polguľovitý volič jazdných režimov vymyslela názov „Crystal Sphere“. Snáď vám to nemusíme prekladať...

Genesis GV60

Ďalšie informácie o novom Genesise GV60 bude automobilka uvoľňovať v priebehu najbližších mesiacov, pričom s prvými dodávkami elektrického crossoveru môžu zákazníci počítať v roku 2022.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 10 obrázkov

zdroj: Genesis, Hyundai