Zapamätajte si postupku v telefónnych číslach. Hasiči 150, záchranka 155, policajti 158. Ak nemáte pamäť na čísla, volajte 112. Tam ale odbornú pomoc nečakajte. Kým vás spoja na patričný útvar, drahocenné sekundy ubúdajú...

Po internete kolujú rôzne videa. Divácky atraktívnejšie sú určite zábery čiernych skriniek z ciest, kde vidno okamih zrážky. Väčšina z nich ale nezachytáva, čo sa na mieste deje potom. Koľko práce majú všetky zainteresované subjekty, s odstránením, či zmiernením následkov po dopravnej nehode. Je to naozaj makačka. Veď posúďte...

 

Nehody len v tomto týždni

Krátke video z dopravnej nehody pri obci Žlutice. Na mieste zasahovali okrem hasičov aj dobrovoľní hasiči, letecká záchranka, posádka záchrannej zdravotnej služby a hliadky Polície ČR. 

Ďalšie krátke video je opäť z tohto týždňa. Zachytáva na pohľad ľahkú nehodu, ale jej príčinou bol pravdepodobne infarkt. Pozrite sa, ako to ide profesionálom. Ako po masle. Klobúk dole pred ich prácou.

Cvičenie

Posledné video pochádza z cvičenia zložiek integrovaného záchranného systému, kde simulovali hromadnú dopravnú nehodu na diaľnici. Do tohto cvičenia boli zapojení aj nemeckí záchranári. Na záberoch môžete vidieť jedno z najväčších a najreálnejších cvičení za uplynulý rok.