Ponuka pre profesionálov

Spoločnosť OSRAM neustále pracuje na inovatívnych produktoch pre dielne a profesionálnych automobilových technikov. Medzi novinky patria zariadenia na kontrolu stavu batérií a ich nabíjanie, ktoré mechanikom umožňujú rýchlo skontrolovať stav batérie a v prípade potreby ju nabiť. Sortiment pozostáva z testera OSRAM BATTERYtest PRO a inteligentných nabíjačiek BATTERYcharge PRO.

Tester batérií OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje presnú kontrolu stavu batérie a elektrických systémov vo vozidlách s 12 a 24 V inštaláciou, ako sú motocykle, osobné, úžitkové a nákladné vozidlá. Pri kontrole stavu batérie prístroj kontroluje aj alternátor, štartér a uzemnenie. Výsledky možno vytlačiť pomocou zabudovanej termotlačiarne alebo preniesť do počítača pomocou karty SD. Súčasťou balenia je ochranné puzdro na skladovanie a prepravu zariadenia.

Produkty OSRAM BATTERYcharge PRO sú profesionálne inteligentné nabíjačky vhodné pre širokú škálu 12 a 24 V autobatérií. V závislosti od potrieb sa dá vybrať z modelov PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A alebo PRO 100A. Čísla v názvoch označujú maximálny nabíjací prúd. Rad OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodný na nabíjanie olovených a lítiových akumulátorov a akumulátorov vo vozidlách so systémom štart-stop. Výber prevádzkového programu nabíjačky je na používateľovi. Nabíjanie preto môže byť podľa potreby pomalé alebo rýchle. Nové nabíjačky sú ideálne nielen na použitie v dielňach, ale aj v autosalónoch, napríklad na nabíjanie batérií vystavených vozidiel.

Okrem primárnej funkcie nabíjania batérií majú zariadenia OSRAM BATTERYcharge PRO aj možnosť vykonávať testy stavu batérií a alternátorov. Všetky zariadenia tejto série sú vybavené prehľadným LCD displejom a majú možnosť optimalizovať stav batérie. V prípade lítiových batérií je nabíjací cyklus pre všetky nabíjačky BATTERYcharge PRO 7-stupňový (okrem PRO 30A, kde je cyklus 8-stupňový), zatiaľ čo ostatné batérie sa nabíjajú v 9-stupňovom cykle (okrem PRO 60A, kde je cyklus 3-stupňový). Všetky jednotky majú reguláciu nabíjacieho prúdu a vzťahuje sa na ne dvojročná záruka výrobcu. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A sú malé, ľahké a ľahko sa prenášajú z miesta na miesto, zatiaľ čo väčší model PRO 60A je vybavený kolieskami a pohodlnou rukoväťou.

Ponuka pre vodičov

Rad inteligentných nabíjačiek OSRAM BATTERYcharge pozostáva z modelov 901, 904, 906 a 908, ktoré dokážu nabíjať 6 a 12 V batérie s kapacitou do 170 Ah, ako aj 24 V batérie s kapacitou do 70 Ah (model 908). Nabíjačky OSRAM nabíjajú všetky typy batérií vrátane lítium-iónových. Sú vybavené záložnými funkciami, ktoré pomáhajú chrániť batériu pred vybitím v zime alebo počas dlhšej odstávky. Nabíjačky majú ľahko čitateľný podsvietený LCD displej a všetky funkcie možno ovládať stlačením tlačidla. K dispozícii je aj kábel s príchytkami, ktorý sa dá trvalo nainštalovať do vozidla, aby bolo pripojenie nabíjačky rýchlejšie a jednoduchšie. Zariadenia sú tiež vybavené bezpečnostnou funkciou, ktorá zabraňuje poškodeniu elektrického systému vozidla v dôsledku pripojenia s opačnou polaritou.

Niečo pre elektrické vozidlá

Portfólio BATTERYcharge zahŕňa aj nabíjacie káble pre elektrické vozidlá. Najobľúbenejšie typy nabíjacích káblov pre autá sú k dispozícii s konektormi Typ 1 a Typ 2, čože pre plne elektrické aj plug-in hybridy. V závislosti od konkrétnych potrieb sa dá voliť kábel, ktorý umožňuje nabíjanie s výkonom 3,6 kW alebo 7,2 kW s maximálnym prúdom 16 alebo 32 A.

Obe verzie sú k dispozícii s konektormi Typ 1/Typ 2 a Typ 2/Typ 2. Posledný dostupný kábel je určený pre trojfázovú nabíjačku Wallbox (vyššie pre jednofázovú nabíjačku), takže maximálny nabíjací výkon sa zvýši na 22 kW. Tento kábel sa vyrába len s konektormi Typ 2 na oboch koncoch. Dokáže nabiť 60 kWh batériu za približne 3 hodiny. Všetky nabíjacie káble OSRAM pre elektrické vozidlá sú dlhé 5 metrov a majú ergonomické rukoväte. Sú vyrobené podľa najvyšších štandardov kvality a sú odolné proti vniknutiu prachu a vody podľa stupňa krytia IP65 a proti vibráciám a nárazom podľa stupňa krytia IK10. Ich životnosť je až 20 000 h.

zdroj: OSRAM.sk