K tejto téme sa vyjadril najvyšší šéf zodpovedný za dizajn Audi, Marc Lichte. V rozhovore pre britskú stránku magazínu Top Gear prezradil, že automobilka spraví otočku o 180 stupňov a interiér tak bude mať v budúcich modeloch prednosť pred všetkými ostatným. Skrátka dostane absolútnu prioritu.

Najprv motor, potom interiér alebo naopak?

Lichte prezradil, že „v minulosti bol proces vždy rovnaký. Na začiatku bol vždy spaľovací motor a platforma. Potom sme sa rozhodli, či to bude dvoj, štvor alebo šesťmiestne auto, následne sme sa pustili do exteriéru a nakoniec interiéru“. V budúcnosti to však má byť presne naopak.

Podľa najnovších poznatkov je to o vzťahu medzi užívateľom a jeho vozidlom. Okolo tohto konceptu návrhári postavia najskôr interiér a následne exteriér. V rozhovore padla aj téma modelov RS, či bude športový charakter odsunutý na druhú koľaj a bude podriadený pohodlným sedadlám či priestoru pre nohy. V tomto prípade však Lichte potvrdil, že na prvom mieste budú oba „parametre“, teda akcent na športovú stránku i samotný interiér. Nuž, uvidíme.

Zdroj: topgear.com