Dostali ste chuť na opatrné športovanie, no chcete pritom vyzerať plnohodnotne štýlovo? KIA má pre vás riešenie – nový crossover KIA Stonic GT Line. Ako asi správne tušíte, ide o nový výbavový stupeň so športovým nádychom. Jeho výroba sa v Kórei spúšťa už tento mesiac, pričom k prvým európskym zákazníkom by sa mal dostať ešte v priebehu posledného štvrťroka 2020. A o čo vlastne ide? Predovšetkým o navodenie športovej atmosféry na povrchu karosérie, aj v samotnej kabíne. Ultimatívneho športovca však nečakajte, Stonic GT Line totiž zostáva za každých okolností predovšetkým komfortným mestským crossoverom.

Silnejšia verzia 1.0 T-GDi (88 kW/120 k) kombinuje benzínový trojvalec a štartér-generátor ukladajúci zrekuperovanú energiu do polymérového akumulátora pod podlahou kufra.

Vraj ako Stinger

KIA tvrdí, že dizajn modelu Stonic GT Line sa inšpiroval v ostatných športovo ladených modeloch značky ako Stinger či Ceed GT a ProCeed GT. Crossover preto dostal nové nárazníky so štylizovanými prednými LED hmlovkami, inak štrukturovanou maskou chladiča, čiernymi doplnkami či zadný difúzor s imitáciou dvoch koncoviek výfuku. Samozrejmosťou je možnosť kontrastného dvojfarebného lakovania (až 15 rôznych farebných kombinácií) či voľba špecifických 17-palcových diskov kolies. V kabíne čakajte obloženie palubnej dosky imitáciou karbónu, športové sedadlá čalúnené kombináciou látky a umelej kože, plochý volant s perforovaným poťahom venca a kontrastné prešívanie bielou niťou.

Na pohon verzie Stonic GT Line bude slúžiť výlučne benzínový trojvalec 1.0 TGDi naladený na 74 kW (100 k) alebo 88 kW (120 k). Výkonnejšia verzia prináša aj mild-hybridný systém pracujúci s napätím 48 V. Na výber je 7-stupňová dvojspojková prevodovka 7DCT alebo inteligentná manuálna prevodovka iMT s elektronickou spojkou (nie pre verziu 100 k). Obidve prevodovky pritom umožňujú „plachtenie“ s vypnutým motorom až do tempa 125 km/h.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov