„Rozširujeme naše portfólio smerom k rodinám a každému bez obmedzenia veku, kto má rád voľnočasové aktivity a vyžaduje pri nich veľký a variabilný priestor bez toho, aby prišiel o komfort, pohodlie a štýl,“ povedal trochu kvetnato na adresu novej triedy T šéf úžitkovej sekcie Mercedes-Benz Vans Marcus Breitschwerdt. Automobilka skrátka rozširuje svoju ponuku o prémiovú osobnú dodávku, ktorá má byť plnohodnotným veľkopriestorovým modelom poskytujúcim všetok luxus a štýl typický pre Mercedes-Benz. V kabíne triedy T by ste sa skrátka mali cítiť ako v skutočnom luxusnom aute bez akéhokoľvek negatívneho „lacného“ nádychu úžitkových dodávok. Sériové auto (trieda T) sa objaví v roku 2022 v niekoľkých tradičných verziách, pričom súčasťou ponuky bude aj čisto elektrická verzia EQT, ktorú odhaľuje práve tento koncept.

Nová trieda T má byť autom pre aktívnych ľudí, akékoľvek technické príbuzenstvo s Renaultom Kangoo výborne maskuje.

Sedemmiestny salónik

Predstavený elektrický koncept má vonkajšie rozmery 4945 x 1863 x 1826 mm a okrem tradičného päťmiestneho usporiadania ponúkne aj sedemmiestnu verziu so sklápateľnými samostatnými zadnými sedadlami a aj za nimi použiteľným batožinovým priestorom. Už podľa rozmerov je zrejmé, že nepôjde o žiadne drobné auto, ale o priestranný päťmetrový van. Luxusný interiér štúdie EQT treba brať s rezervou, automobilka však tvrdí, že luxus a prémiový charakter nebudú chýbať ani v bežných sériových verziách. O technike a iných detailoch Daimler zatiaľ mlčí, všetko by však mal prezradiť už čoskoro. K prvým zákazníkom sa trieda T dostane začiatkom roka 2022.

Koncept jazdí na 21-palcových diskoch. Sériové verzie sa až tak veľkých diskov pravdepodobne nedočkajú. Hoci, dnes je už možné naozaj všetko.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov