S násobne obutými topánkami nemáme problém, s pneumatikami áno

Pri výbere a kúpe topánok v predajni nemáme najmenší problém s tým, že ich pred nami mohli mať na prechádzke predajňou aj niekoľkí záujemcovia. Kto by však kúpil už obuté a krátko testované nové pneumatiky za plnú cenu? Okrem toho, že proces vyskúšania pneumatík by bol náročný časovo, finančne aj logisticky, je zrejmé, že aj po krátkom no intenzívnom testovaní by došlo k miernemu no viditeľnému opotrebeniu pneumatík. A také za plnú cenu predsa nik z nás na aute nechce. A jazdených pneumatík je verú plný internet. No je to trochu podobné ako kupovať oblečenie zo sekáča. Dá sa to, ale tá pachuť tam je vždy...

Zimná pneumatika Continental WinterContact TS870 určená pre bežné a priemerné výkonné autá

Neostáva iné, než veriť testom a skúsenostiam relevantných vodičov

Continental WinterContact TS 870 a WinterContact TS 870 P sa umiestnili mnohých samostatných hodnoteniach pre sezónu 2023/2024 na čele. V roku 2023 získal Continental WinterContact TS 870 prvé miesto v hodnoteniach zimných pneumatík, ktoré publikovali automobilové kluby ADAC (Nemecko), OEAMTC (Rakúsko) a TCS (Švajčiarsko). Tento model získal najvyššie hodnotenie s odporúčaním „vysoko odporúčaná“. Odborníci ocenili jeho vyváženosť a bezpečnosť pri jazde. Výkonnosť na snehu a ľade je hodnotená ako veľmi dobrá, rovnako ako aj jeho dlhodobá výdrž.

Výkonná prémiová zimmá pneumatika Continental WinterContact TS870 Performance

Vyrábané v Púchove

Pneumatika vyprodukovaná v púchovskom závode zaznamenala druhé po sebe nasledujúce prvenstvo aj v hodnoteniach britského časopisu Auto Express, kde predviedla vyrovnané výkony. V testoch na snehu vo Švédsku bola WinterContact TS 870 najrýchlejšia a tiež predviedla výnimočné výkony na suchom aj mokrom povrchu. Dosiahla najlepší výsledok medzi testovanými pneumatikami v oblasti spotreby paliva a dojazdu na batériu a patrila medzi najtichšie pneumatiky v testoch. Jej stabilné správanie a dobrý výkon za rôznych poveternostných podmienok boli ocenené aj v testoch nemeckého časopisu Autobild SportCars a online magazínu Tyre Reviews, kde sa model WinterContact TS 870 P umiestnil na popredných pozíciách.

Úspech v testoch je kľúčový pre 90 % klientov

Výsledky ročných testov uznávaných automobilových klubov sú často brané ako dôležitý ukazovateľ pre výber z rozsiahlej ponuky zimných pneumatík. Podľa prieskumu spoločnosti Continental Barum s.r.o., úspech v testoch pneumatík predstavuje kľúčový faktor pri kúpe nových pneumatík pre 90 % respondentov. „Pneumatiky od Continentalu zaručujú bezpečnosť počas letnej aj zimnej sezóny. Naše prvenstvo v testoch hlavných automobilových klubov a časopisov potvrdzuje vynikajúcu kvalitu našich produktov a ocenenie dlhoročnej práce nášho vývojového tímu,“ vyjadril sa Andreas Schlenke z Continentalu, ktorý má na starosti benchmarking a testovanie pneumatík.

Mýtus o rovnakosti zimných pneumatík odhalí prvý sneh

Veľa vodičov nevenuje pneumatikám zvýšenú pozornosť, pokiaľ "fungujú bez problémov". Často panuje názor, že výber zimných pneumatík nie je až tak dôležitý, pretože "všetky sú rovnaké". Keď príde prvý sneh alebo náročná situácia, kde sa počíta každý meter brzdenia alebo schopnosť vozidla vyhnúť sa prekážke, vždy sa ukáže dôležitý rozdiel v správaní v limitnej situácii.

Pri zohľadnení rôznych výziev, ktoré prináša zimné obdobie, je lepšie spoliehať sa na pneumatiku, ktorá vás nenechá v ťažkostiach, ako napríklad na originálnu WinterContact™ TS 870,“ povedala Magda Nagy zo spoločnosti Continental Barum s.r.o. Dôvod spoľahlivosti týchto pneumatík spočíva v ich výnimočne nízkom valivom odpore vďaka flexibilnej polymérovej matrici, čo umožňuje vysoký kilometrový výkon.

Pri snehovej pokrývke ciest zmes CoolChili™ a nový dizajn dezénu a lamiel zabezpečujú spoľahlivé ovládanie a príjemné správanie vozidla. A keďže zima nie je vždy len o krásnom bielom snehu, ale často aj o mokrých a šmykľavých cestách, v Continentalu vyvinuli technológiu optimalizujúcu brzdnú dráhu na mokrom povrchu a zvládajúcu aj akvaplaning.