Asi už neobjavíme nič prevratné, ani zásadne nové, čo by sme nečakali, postupným odhaľovaním oficiálnych kresieb si však človek dokáže urobiť dobrú predstavu o tom, čo nová Škoda Fabia IV vlastne prinesie. V tomto prípade ide o palubnú dosku a náznak toho, čo čakať v jej kabíne. Treba uznať, že štýl aktuálnych škodoviek Fabii pristane a určite z nej urobí jeden z najkonkurencieschopnejších hatchbackov v segmente.

Podľa automobilky bude Fabia IV opäť jedným z najpriestrannejších áut segmentu.

S náznakmi jednoduchosti

Sláva, Fabia sa predsa len vzdá úplne dotykového ovládania všetkých palubných funkcií po vzore väčšej Octavie. Ako vidieť, na ovládanie klimatizácie jej totiž konštruktéri vyčlenili samostatný panel s otočnými ovládačmi. Rovnako si zachováva tradičný prístup aj pri zapínaní osvetlenia veľkým otočným ovládačom na ľavej strane palubnej dosky a čo poteší staromilcov určite tiež, je klasická „analógová“ páka parkovacej brzdy. Inak je štýl usporiadania a základných tvarov palubnej dosky veľmi podobný aktuálnej Ibize.

Škodoavka odhalila aj novú grafickú podobu loga "Fabia".

Ako prezradila fabrika, prvýkrát môžeme vo Fabii čakať vyhrievaný volant aj čelné sklo, digitálny prístrojový panel, panoramatickú strechu (bez slnečnej clony), výduchy klimatizácie pre zadných pasažierov a sklopné sedadlo spolujazdca.

zdroj: Škoda Auto