Keď si majiteľ po kúpe odloží do garáže a zakonzervuje zaujímavé Ferrari či Porsche, takmer s istotou môžeme hovoriť o investícii. Mnohé modely sa totiž už po pár rokoch predávajú za viac, ako keď boli nové. Niekedy sa takáto situácia stane omylom, napríklad keď ostane v skladoch pár kúskov po zrušení predajne, alebo ak náhodou majiteľ vozidla zomrie a dedičské konanie sa neprestajne naťahuje.

Tento prípad bude zrejme trochu iný, presné detaily ale nepoznáme. Nemecký majiteľ si jednoducho kúpil druhú generáciu Škody Superb v prevedení Outdoor a z nejakého dôvodu sa rozhodol, že si ju ponechá. Možno si myslel, že lepšie auto v budúcnosti už nezoženie, ale príčiny odstávky mohli byť oveľa prozaickejšie. Kľudne sa mohlo stať, že vlastník skrátka dostal služobný automobil a pre mladoboleslavský model roky nevedel nájsť využite.

Kombinácia vtedy najvýkonnejšieho 2.0 TDI s DSG a 4x4 nie je ničím výnimočná ani dnes

Dlho si ho neužil

V každom prípade svoju škodovku nepovažoval len za obyčajný spotrebný tovar, čo naznačuje okrem výnimočného stavu aj sprievodný text inzerátu. „S ťažkým srdcom predávam svoju Škodu Superb, na ktorej som nikdy poriadne nejazdil. Chcel som si ho nechať na neskôr, okolnosti ma ale nútia predať ju. Má pôvodné kilometre, z prvej ruky. Pôvodne stála viac ako 50 tisíc eur.“

Inzerovaná cena je 29 999 eur, v popise ale nájdete trochu zvláštny dodatok, že vyššie s inzerovanou čiastkou už ísť nemôže a že skutočná pevná cena je 32 tisíc.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Za koľko pôjde toto auto skutočne z domu, môžeme samozrejme len hádať. Ceny ojazdených áut permanentne stúpajú a možno si niekto povie, že práve toto je ponuka, ktorá sa už nebude opakovať. Rovnako pravdepodobná je ale tiež možnosť, že po dvojkovom Superbe takpovediac ani pes neštekne, respektíve nie za túto cenu a majiteľ jednoducho bude nútený ešte niečo spustiť. Tým skôr, že ho k tomu nútia nejaké okolnosti.

Za 32 tisíc eur dnes môžete mať samozrejme aj nový Superb, ale uvedená čiastka vám bude stačiť len na Combi v základnej výbave Ambition a benzínový motor 1.5 TSI s výkonom 150 koní. Za vrcholnú Škodu Superb 2.0 TDI 4x4 DSG L&K aktuálne zaplatíte 50 560 eur. Bol by pre vás sedemročný, už dávno nevyrábaný model s malým počtom najazdených kilometrov niečím zaujímavý? Dajte nám vedieť v diskusii.

Zdroj: mobile.de