Celá skupina má dnes v strednej a západnej Európe viac ako 60 pobočiek a aktuálne ponúkajú viac ako 15 tisíc vozidiel. Aj keď vlani métu 100 tisíc predaných vozidiel len tesne nedosiahli, už v marci tohto roka predali viac ako sto tisíc áut za posledných dvanásť mesiacov. To naznačuje, že za tento kalendárny rok by skupina mala uspieť.

Nástup umelej inteligencie

V priemere dnes vo všetkých pobočkách predávajú viac ako 300 vozidiel denne. Za prvé 3 mesiace predali takmer 26 tisíc áut, čo je v porovnaní s minulým rokom nárast o 12 percent. Pomôcť zvyšovať predaje do budúcna by mal aj nástup AI, teda umelej inteligencie. Ak si totiž zákazník vyplní formulár na ich webovej stránke, bude kontaktovaný práve umelou inteligenciou, ktorá s ním dohodne osobnú schôdzku, ale dokonca vie vraj aj zažartovať.

Zmeny sa udiali tiež vo vedení, kde vznikla pozícia spoločného generálneho riaditeľa, ktorým sa stal Peter Vaněčka. U nás na Slovensku plánuje skupina rozšíriť predajnú plochu v Michalovciach a Poprade, postaviť ekologickú umývačku v Banskej Bystrici a Košiciach a tiež vytvoriť samostatnú pobočku Mototechny v Bratislave. V Českej republike dokončia spevnené plochy v Dolných Chabrech, čím vznikne najväčšie autocentrum ojazdených vozidiel v strednej Európe s celkovou plochou 140 tisíc metrov štvorcových. Celková kapacita bude 2500 vystavených a 500 uskladnených áut. Ďalej otvorili výkupné pobočky v Zličíne a Valašskom Meziříčí.

Onedlho bude k dispozícii aj táto kniha, ktorá mapuje Mototechnu od jej vzniku v bývalom socialistickom Československu. Mal som možnosť si ju prelistovať a vyzerá to na perfektný darček. Oficiálne bude predstavená v priebehu leta.

Záujem o elektromobily rastie aj v segmente áut z druhej ruky a s tým počítajú aj v Aures Holdings. Ešte v tomto roku by chceli predať viac ako 1000 batériových áut, k čomu by malo pomôcť aj otvorenie nového centra elektromobilov v Prahe – Čestlicích.