Ojazdené autá sa predávajú veľmi dobre. Prečo je to tak?

Trh s ojazdenými autami na Slovensku zažíva rozkvit. Najnovšie tendencie v predaji ukazujú silný záujem o sekundárne vozidlá, pričom sa očakáva, že trend bude pokračovať. Dôvod, prečo sa ojazdené autá teraz tak dobre predávajú, spočíva vo finančnej situácii domácností. Po rokoch vysokého nárastu cien, ktorý vyústil do výraznej inflácie, mnohí ľudia nemajú dostatočné finančné prostriedky na nákup nových vozidiel. Toto viedlo k posilnenému záujmu o ojazdené a málo používané autá. Len AAA Auto za posledných 12 mesiacov predala viac než 100-tisíc vozidiel...

Zvyšuje sa záujem o jazdené autá od podnikateľov, živnostníkov a firiem? Pozorujete tento trend?

Áno pozorujeme zvýšený záujem o ojazdené autá zo strany podnikateľov, živnostníkov a firiem. Trend je v súlade s výsledkami viacerých prieskumov, ktoré ukazujú, že zánovné ojazdené vozidlá už nie sú vnímané ako tabu v rámci fleetových vozidiel. Koncom minulého roka predstavovali "firemní" zákazníci viac ako 15 percent našej klientely. Rovnako sme zaznamenali 9-percentný medziročný nárast v počte predaných vozidiel v segmente B2B na Slovensku. Zároveň sa zvyšuje aj počet firiem, ktoré financujú kúpu vozidla úverom.

Naša klientela je rôznorodá, obsluhujeme menšie firmy s obratom do 1,2 milióna eur, ktoré tvoria 45 percent našich firemných zákazníkov, ale aj veľké korporátne subjekty s obratom okolo 60 miliónov eur. Pre všetky typy podnikateľských subjektov, rovnako ako pre súkromných zákazníkov, je dôležitá transparentnosť a bezpečnosť transakcie. Z toho dôvodu každému vozidlu poskytujeme overenie jeho histórie od nezávislej spoločnosti Registra prevádzkových záznamov vozidiel, čím zabezpečujeme maximálnu bezpečnosť pri nákupe.

Čo elektromobily? 

V „áčkach“ sme na rastúci záujem o elektromobily pripravení vďaka vytvoreniu špeciálneho tímu. Ten sa zameriava na detailné pochopenie všetkých nuáns elektromobilov, čo umožňuje byť na špičke v oblasti obchodovania s použitými elektromobilmi.

Maximálna transparentnosť pri predaji elektromobilov je kľúčová. Na našich webových stránkach preto poskytujeme podrobné informácie o stave každého elektrického vozidla, vrátane ukazovateľa SoH (State of Health – stav zdravia batérie), ktorý je dôležitý pre hodnotenie kvality a životnosti batérie. Taktiež poskytujeme informácie o reálnych dojazdoch vozidiel v rôznych podmienkach – v meste, na diaľnici a v kombinovanej prevádzke počas rôznych ročných období, čo zákazníkom umožňuje lepšie pochopiť, ako by sa vozidlo mohlo správať v ich každodennom používaní. Okrem toho zverejňujeme aj informácie o dobe nabíjania pomocou rôznych typov nabíjacích staníc, čo pridáva ďalšiu vrstvu transparentnosti a umožňuje zákazníkom lepšie plánovať používanie elektromobilov vzhľadom na ich osobné a obchodné potreby.

zdroj: AAA Auto