Prvé kusy dostanú Slováci koncom januára 2023

Vo videu nižšie s Alexom prezentujeme jeden z predprodukčných kusov, ktoré automobilka použila pre možnosť záujemcov detailne si auto pozrieť, aj keď bez jazdenia. Sériová výroba však od konca jesene beži v továrňach japonskej automobilky. Modely RX 350h, RX 450h+ a RX 500h určené pre slovenský trh pochádzajú zo závodu v Miyawake. Ten založili v r1991 a od roku 2005 vyrába výhradne Lexusy na vývoz. Vznikajú tu modely UX, UX 300e, NX, ES a najnovšia, piata generácia Lexusu RX. Prvé vozidlá majú byť slovenským zákazníkom doručené už koncom januára 2023.

Moderné technológie v novej generácii

Piata generácia je pre značku kľúčovým a prelomovým modelom v mnohých smeroch. Prvýkrát v jeho histórii sú k dispozícii tri typy hybridného pohonu – klasický hybrid (RX 350h), plug-in hybrid (RX 450h+) a výkonný hybrid so športovým charakterom, ktorý využíva motor s turbom a automatickou šesťstupňovou prevodovkou (RX 500h). Práve v modeli RX debutujú bipolárne nikel-metal hydridové batérie, ako aj úplne nový systém pohonu DIRECT4 4x4, ktorý je dostupný v najvýkonnejšej verzii RX 500h.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

V prémiovom segmente stanovuje vrchol nie len z hľadiska kvality spracovania a výbavy automobilu, ale dlhodobo aj spoľahlivosti. Stačí spomenúť elektronické kľučky dverí, trojzónovú klimatizáciu, inteligentný kľúč, úplne nový 14-palcový dotykový informačno-zábavný systém, navigáciu v cloude, inteligentný hlasový asistent Lexus - Hey Lexus, možnosť online aktualizácie (OTA) a 4-ročný bezplatný balík dát. Apple CarPlay® sa ovláda bezdrôtovo, Android Auto™ pomocou kábla a vybrané funkcie auta je možné ovládať na diaľku pomocou aplikácie Lexus Link v mobile. Predné sedadlá sú vyhrievané a elektricky nastaviteľné v ôsmich smeroch. Dvere batožinového priestoru sa tiež otvárajú a zatvárajú elektricky.

Lexus RX je synonymom bezpečnosti

Vozidlo je vybavené najnovšou generáciou Lexus Safety System+ a balíkom aktívnej bezpečnosti s ešte väčším počtom funkcií, ktoré pomáhajú predchádzať riziku kolízie. Vysokú úroveň bezpečnosti potvrdili aj testy nezávislej organizácie Euro NCAP, ktorá modelu udelila najvyššie hodnotenie – päť hviezdičiek.

Lexus RX je najpopulárnejší v histórii značky

Lexus RX má rozhodujúci vplyv na celosvetový predaj značky už viac ako 20 rokov. Prvá generácia tohto modelu, predstavená v roku 1998, vytvorila segment prémiových SUV-čiek a rýchlo si získala milióny zákazníkov. Každý štvrtý Lexus, ktorý opustí autosalón, je práve model RX. Zákazníci doteraz kúpili viac ako 3,6 milióna kusov.

Tento model takisto odštartoval elektrifikáciu prémiovej triedy. Prvý hybridný RX 400h debutoval v roku 2005 a odvtedy sa predalo viac ako 581 000 kusov týchto SUV-čiek, vďaka čomu sa stal najobľúbenejším hybridným automobilom Lexusu.

zdroj: Lexus Slovensko

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov