Má pomôcť pri nedostatku vodičov aj ušetriť peniaze

V akom stale je aktuálne nábor budúcich adeptov autoškoly a samotné vzdelávanie v nej? "Kurzy v súčasnosti ešte neprebiehajú, pretože je potrebné vypracovať a aktualizovať interné predpisy zabezpečujúce riadny chod autoškoly," uviedol pre agentúru TASR rezort vnútra. Jej reálna prevádzka by sa mala začať v priebehu prvého polroka tohto roka.

Štát si od tohto kroku sľubuje príležitosť bojovať s nedostatkom vodičov a takisto chce aspoň sčasti ušetriť peniaze, ktoré teraz platí súkromníkom za vzdelávanie v neštatných autoškolách. Novozaložená autoškola by mala poskytovať výučbu na získanie vodičských oprávnení pre zamestnancov rezortu vnútra, príslušníkov Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru.

Zároveň platí, že autoškola od štátu nie je úplnou novinkou. Fungovala už v minulosti, a to do roku 2015. Ministerstvo vnútra ukončilo jej prevádzku. Platilo to až doteraz. Tento rezort však nie je prvým, ktorý prichádza s ideou prevádzkovať  autoškolu. K rovnakému kroku pristúpilo minulý rok aj ministerstvo obrany SR.

Zdroj/foto: TASR, TASR 2