Modelová ofenzíva Toyoty v triede SUV je neuveriteľná. Od augusta stihla predstaviť nový Land Cruiser (typ 250), súčasne s ním oživiť starú „Sedemdesiatku“ s modernými motormi, do toho odhalila luxusnú vlajkovú loď Century a už tu máme ďalšiu novinku.

V prvom rade by sme asi mali dodať, že zatiaľ nejde o sériové auto, ale s ohľadom na ohlásenú celú rodinu nových elektrických modelov a dizajn bez zbytočných výstrelkov sa zdá, že by koncept Land Cruiser Se nemusel mať ďaleko k výrobe.

Toyota toho prezradila len veľmi málo, niečo ale predsa len vieme. Na rozdiel od benzínových či naftových súrodencov elektrický Land Cruiser nevyužíva rámový podvozok. Namiesto toho dostal samonosnú karosériu. A aj keď to z obrázkov nemusí byť jasné, vôbec nejde o malé auto.

Batériové LC má dĺžku 5150 mm, šírku 1990 mm, výšku 1705 mm a rázvor viac ako tri metre, presnejšie povedané 3050 milimetrov. To je (medzi nápravami) o desať centimetrov viac, ako ponúka nové zodvihnuté Century!

Aj preto kabína novinky ponúka miesto pre sedem cestujúcich. Ďalšie technické detaily Toyota zverejní v priebehu budúceho týždňa, po svetovej premiére v rámci tokijskej Japan Mobility Show 2023, pričom už teraz môžeme hĺbať nad tým, či ide o konkurenta pre chystaný Mercedes EQG alebo už predávané modely EQE či dokonca EQS.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov

zdroj: Toyota