Pozeráte sa v podstate na základnú Carreru s preplňovaným plochým trojlitrom naladeným na 385 koní a 450 Nm, ktorej Nemci odstrojili zadné sedačky, pridali predné športové sedadlá a štandardne použili podvozok PASM znížený o 10 mm. Sériovo k tomu tiež prihodili výbavu Carrery S so systémom vektorovania krútiaceho momentu, mechanickým samosvorným diferenciálom, paketom Sport Chrono a športovým výfukom.

Výsledkom je auto odľahčené na 1470 kg (bez euro-balastu), ktoré v spojení so sedemstupňovou manuálnou prevodovkou zvládne šprint na stovku za 4,5 sekundy a rozbehne sa na 291 kilometrov za hodinu. Ak vás chudoba zase tak veľmi netlačí, môžete si za príplatok objednať systém riadenia zadnej nápravy a osemstupňové PDK, ktorá stlačí čas akcelerácie z 0 na 100 km/h na rovné štyri sekundy.

Mimochodom, o redukciu hmotnosti (v porovnaní so základnou Carrerou o 35 kg) sa postarala tiež ľahšia baterka, tenšie okná a zredukovanie zvukovej izolácie, mali by sme ale dodať, že porovnávame s autom osadeným výlučne PDK, keďže základnú Carreru s manuálom dnes už nekúpite.

Len pre istotu pripomíname, že Carrera T nie je takou veľkou novinkou, ako by sa mohlo zdať. Jej história siaha až do roku 1969 k prvému podobne označenému Porsche 911 T, ktorú automobilka ponúkala do roku 1973. A samozrejme priamo nadväzuje na „Téčko“ modelového radu 991 z roku 2017.

Ak máte chuť odlíšiť svoju vysnívanú verziu od iných T-modelov, máte možnosť objednať si interiérový paket, ktorý okrem iného obsahuje farebné bezpečnostné pásy zladené s exteriérovými odtieňmi Slate Grey alebo Lizard Green. To isté platí pre vyšívané logo 911 na hlavových opierkach, ozdobné prešívanie či koberce, opäť s kontrastnými znakmi.

Aby toho nebolo málo, za príplatok dostanete aj karbónové predné sedačky Plus, rozšírené kožené čalúnenie, a ak chcete, lak karosérie môžete vybrať z viac ako 120 dostupných odtieňov. K predajcom sa nová 911 Carrera T dostane vo februári 2023, Nemci však už spustili objednávkový systém. Za základ od vás budú chcieť 123 845 eur.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov

zdroj: Porsche