Je to trochu zvláštne, ale Fiat v tlačovej správe doslova píše, že v tejto chvíli nakrúca reklamu v uliciach Milána, pričom práve toto považuje za „verejný debut Abarthu 600e“. Asi tomu úplne nerozumieme, ak je ale toto skutočná formálna premiéra, prečo potom automobilka váha so zverejnením ďalších záberov a konkrétnejších informácií?

Namiesto toho v Taliansku neodolali pokušeniu vyrobiť za autom jediného zverejneného obrázku nové digitálne pozadie, roztočiť jeho kolesá a hodiť ho do dramatickej pózy, z ktorej si zrejme máme domyslieť, že šoférovanie nového Abarthu 600e bude zábavné.

Pochybovať o tom nebudeme, aj keď mnohí asi podotknú, že ide o elektromobil a tým pádom tu bude časť „kúzla“ a charakteru chýbať tak nejako z podstaty veci, lenže na druhej strane bude mať táto hračka až 240 koní, takže určite nebude pomalá.

Abarth k výkonu navyše dodáva, že vrcholná elektrická 600 dostane kvôli zlepšeniu jazdných vlastností a efektívnejšiemu prenosu výkonu na asfalt aj mechanický samosvorný diferenciál a pneumatiky, ktoré mali byť vyvinuté vďaka skúsenostiam zo šampionátu Formule E (nech je tým myslené čokoľvek), ktoré sú obuté do 20-palcových hliníkových diskov.

Zaujímavé je, že po vzore Lancie Ypsilon, ktorá najskôr dorazí v limitovanej edícii Cassina (a vznikne ich len 1906 kusov) bude Abart 600e zo začiatku tiež uvedený na trh v obmedzenej sérii. Dostala meno Scorpionissima, v preklade „škorpiónka“ a lakovanie v odtieni nazvanom Hypnotic Purple, ktorý je inšpirovaný (a teraz si vážne nerobíme vtipy) „hypnotickým stavom po bodnutí“.

Automobilka má v pláne postaviť len 1949 áut, čím samozrejme odkazuje na rok založenia značky Abarth, cenu ani termín uvedenia novinky na trh nám ale do tejto chvíle neprezradila.

zdroj: Abarth, Fiat, Stellantis, Instagram