Je to vážne veľmi neobvyklé. Kým pri iných predstaveniach automobilky vypúšťajú stohy stránok textu a niekedy až stovky fotografií, tentokrát je to veľmi skromná premiéra. Pár obrázkov, necelá desiatka viet a tým to končí.

Viac toho nenájdete dokonca ani na severoamerickej stránke Stellantistu. Aj z toho je vidieť, akou horúcou ihlou bola táto správa „ušitá“. Ignorovať ju ale nebudeme, tak sa poďme pozrieť na to, čo o novom Jeepe Wagoneeru S už vieme, respektíve máme potvrdené.

Koncern pripomína, že novinka je postavená na novej modulárnej platforma STLA Large, ktorá zvláda čisto elektrický i hybridný pohon. Či sa pod kapotou Wagoneeru objavia aj trojlitrové šesťvalce v kombinácii s elektromotormi, zatiaľ nevieme, v prvom kole však Jeep predstavil výlučne batériový model.

Má 600 hp, teda 608 koní, zrýchlenie z miesta na 60 míľ za hodinu (teda 97 km/h) zvládne za 3,5 sekundy, pričom dvojica elektromotorov a tým pádom i pohon oboch náprav s označením 4xe je v sériovej výbave.

Aj elektrický Jeep ponúkne posádke okrem trojice displejov integrovaných do palubnej dosky volič jazdných režimov Selec-Terrain a bez priplácania vám automobilka dodá tiež panoramatické strešné okno, ambientné osvetlenie interiéru alebo tiež audiosystém McIntosh s 19 reproduktormi.

Ďalšie informácie zatiaľ k dispozícii nemáme, predpokladáme však, že koncern Stellantis dlho so zverejnením kompletných údajov váhať nebude. Takže čoskoro čakajte prídavok...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov