Tlačidlá dostanú zbohom

Porsche hovorí aj o nahradení majority tlačidiel dotykovými obrazovkami. V súčasnej dobe nič nezvyčajné. Avšak šéf vývoja interiérov Ivo van Hulten načrtol myšlienku rozšírenej reality, ktorá bude hrať dôležitú rolu v kokpitoch budúcnosti. O čo ide? Technológia zahrnie „virtuálne elementy do zorného poľa vodiča“. Šofér tak môže sledovať cestu a nemusí odvrátiť zrak na ovládacie prvky. Môžeme povedať, že aj Head-up displej je takouto pomôckou. V budúcnosti pôjde o vyspelejšie a inteligentnejšie systémy.

Ak sa vrátime na zem, Porsche plánuje naďalej zlepšovať používateľské prostredie interiérov. Pri návrhu nových systémov si konštruktéri kladú otázku: „Ako vyzerá každodenný život vodiča Porsche?“ Aj kvôli tomu majú v značke ľudí, ktorí skúmajú a dokumentujú spolunažívanie zákazníkov s ich autami. Aj novinka v podobe rozšírenej reality má pomôcť lepšie vyhodnocovať a poradiť si s „bežnými problémami“ pri jazde autom.  

Uvidíme, s čím prídu kokpity budúcnosti. Každopádne som trocha skeptický. Ak sa bavíme o dotykových displejoch v autách, nemám pocit, že by výrazným spôsobom zjednodušili užívateľské prostredie. Skôr naopak. Ak však pôjde v tomto prípade a zlepšenie kvality jazdy neodpútavaním pozornosti, držím Porsche, a nielen tejto značke, prsty.

Aj toto bolo používateľsky prívetivé :)

Zdroj a foto: Porsche, carscoops