Prechod na elektrický pohon ohlasuje čoraz viac značiek. K tejto stratégii sa prihlásil aj britský Rolls-Royce, so spaľovacími motormi chce skončiť v roku 2030. Batériovým pohonom pritom doposiaľ vybavil iba experimentálny koncept 102EX. Teraz pripravuje svoj prvý sériový model s touto technikou, ktorý ponesie označenie Spectre.

Toto meno dostane kupé, ktorého prototypom sa automobilka pochválila už pred niekoľkými mesiacmi. Základným tvarom nápadne pripomína typ Wraith. Dizajnové detaily skrylo výrazné maskovanie, ktoré teraz virtuálne sňal mladý španielsky grafik. Ukazuje tak možnú podobu vozidla bez kamufláže.

Žiadne prekvapenia netreba čakať, Rolls-Royce je známy konzervatívnym prístupom k vzhľadu svojich produktov. Elektrická prvotina nebude v tomto smere výnimkou. Spectre by mal dostať hranaté dvojdielne LED svetlomety a jednoducho rezaný nárazník, pričom oproti staršiemu kupé budú jeho tvary viac podriadené aerodynamike. Dvere otvárané proti smeru jazdy sú samozrejmosť.

Premiéru bude mať na budúci rok

Obrázok publikovaný na sociálnej sieti Instagram vychádza z fotografie vývojového exemplára. Takto by teda mal skutočne vyzerať prvý elektromobil značky, hoci v niektorých detailoch sa grafik nemusel trafiť. Oficiálnu podobu kupé by sme mali spoznať v roku 2023.

O technickej stránke nevieme nateraz nič konkrétne. Rolls-Royce verí, že elektrický pohon posunie známe kvality jeho modelov ešte ďalej. Výhodou bude najmä nízka úroveň hluku a vibrácií prekonávajúca aj legendárne dvanásťvalce s hodvábnym chodom.

Zdroj: Instagram