Poriadnej cesty na východ sa vodiči tak skoro asi nedočkajú...

Tento úsek, ktorý má merať smiešnych 14 kilometrov, by mohol byť údajne dokončený koncom r. 2024. Ide o úsek R2 z Rožňavy po Jablonov nad Turňou, vrátane tunela Soroška. Som zvedavý, aký tunel to zas bude. Plánovaná je len jedna tunelová rúra s obojsmernou premávkou a únikovou štôlňou. Predpokladám, že je to teda obdoba Braniska.


Ešte ani nezačali stavať a už nás informujú a predbežnom termíne ukončenia. Nádeje si však nedávajte, viete, ako to u nás funguje. Mimochodom, spustenie výstavby sa odhaduje na 3. štvrťrok 2019. Uviedol to minister Érsek v odpovedi na otázku poslanca Martina Klusa (SaS) v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v parlamente. Ministrovu odpoveď pre jeho neprítomnosť v pléne prečítala jeho kolegyňa z vlády, ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS).


"V súčasnosti sa predpokladá začiatok súťaže na tento úsek ešte v priebehu tohto roka," avizoval šéf rezortu dopravy. Lenže ako alibisticky uviedli, termín začiatku výstavby bude stanovený postupom projektovej dokumentácie, majetkových vysporiadaní až po zabezpečenie potrebných finančných prostriedkov. 

Foto: Google Earth