„Ateca predstavuje inflexný bod pre Seat. Vstúpili sme do nového segmentu trhu produktom, ktorý našim zákazníkom poskytuje vynikajúcu mobilitu a verne reprezentuje našu pravú DNA. Toto ocenenie potvrdzuje, že sme na správnej ceste.“

V najbližšej dobe však plánuje Seat poriadnu expanziu, s ktorou začala práve Ateca. Začiatkom roka 2017 príde do predaja modernizovaný Leon. Ibiza piatej generácie a nový crossover Arona prídu v priebehu budúceho roka.

„Ateca predstavuje inflexný bod pre Seat. Vstúpili sme do nového segmentu trhu produktom, ktorý našim zákazníkom poskytuje vynikajúcu mobilitu a verne reprezentuje našu pravú DNA. Ateca priniesla pozitívny príspevok pre posunutie značky na novú úroveň. Toto ocenenie potvrdzuje, že sme na správnej ceste,“ povedal Luca de Meo, predseda predstavenstva Seatu.

Seat Ateca Best Buy Car of Europe in 2017

Ateca získala ocenenie Best Buy Car of Europe in 2017.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

V poradí šlo už o šestnásty ročník udeľovania ceny AUTOBEST. Po testovacích jazdách v Taliansku medzinárodná porota novinárov z 31 európskych štátov zvolila z piatich finalistov práve Atecu. Vo finále boli ešte Citroën C3, Kia Niro, Peugeot 3008 a Toyota C-HR. Porotu údajne očarila všestrannosť kompaktného SUV od Seatu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

A čo ponúka Seat Ateca?

Turbom prepĺňané benzínové motory TSI a naftové TDI s výkonom v rozpätí od 85 kW (115 k) do 140 kW (190 k) v kombinácii s pohonom predných alebo všetkých kolies. Samozrejmosťou sú okrem manuálnych aj dvoj-spojkové prevodovky DSG.

Ponuka príplatkových prvkov siaha od reflektorov Full LED cez škálu asistenčných systémov ako napríklad Traffic Jam Assist a nový Emergency Assist až po systémy infotainmentu s dotykovým displejom s uhlopriečkou 8 palcov a konektivitou Full-Link. Najvyššia verzia XCELLENCE má sedadlá potiahnuté alcantarou a štandardné bezpečnostné vybavenie zahŕňajúce systém Front Assist. Ten reaguje na chodcov v meste a zabezpečuje automatické zastavenie vozidla v kritickej situácii.

Zdroj: tlačová správa, autobest