Nová Škoda Fabia IV je už za dverami a na jej príchod určite netrpezlivo čaká mnoho kúpychtivých zákazníkov. Stále dosť je však aj takých, pre ktorých je „horúcim želiezkom v ohni“ jej dosluhujúca tretia generácia lákajúca na dobré ceny a stále veľmi solídnu techniku. Páči sa mi, ako ju niektoré české médiá prirovnávajú k tretej generácii Dacie Sandero, v podstate nie sú veľmi ďaleko od pravdy. Ak však túžite po Fabii III podľa vlastných predstáv, treba sa poponáhľať. Nakonfigurovať sa totiž bude dať len do konca apríla 2021, potom už budete loviť len v skladových zásobách. Automobilka Škoda Auto totiž prestane prijímať objednávky do výroby a sústredí sa na nábeh Fabie IV. 

Príchod Fabie IV znamená koniec pre tretiu generáciu. Kým sa tak však stane, "trojka" zostane ešte pár týždňov v predaji.

Combi do roku 2023

Kým tretia generácia verzie hatchback tento rok definitívne končí, praktickejšia Fabia Combi III poračuje, až kým nedorazí jej nástupca. A to údajne nebude skôr ako v roku 2023. Tento dátum automobilka oficiálne nepotvrdila, no ani nevyvrátila. Otázny zostane len rozsah jej výbavy a motorizácií. Na Slovensku dokonca ani nemusí prijať označenie Tour, s ktorým vyrukuje na susednom českom trhu. Nechajme sa teda prekvapiť, s príchodom Fabie IV hatchback by mala automobilka prezradiť aj ďalšie detaily o aktuálnej Fabii Combi III a jej ďalšej predajnej stratégii.

Verzia Fabia Combi III zostane v ponuke ešte minimálne dva roky, potom ju nahradí jej štvrtá generácia. Jej vývoj mešká, pôvodne sa s novou verziou Combi totiž pre štvrtú generáciu Fabie vôbec nepočítalo.