Česká automobilka Škoda svetu ukázala prvé oficiálne fotografie svojej horúcej novinky Škoda Kamiq GT. Ide o ďalšiu karosársku verziu najmenšieho SUV v ponuke automobilky, ktorá sa vyznačuje športovejším vzhľadom a výraznejšou orientáciou na mladších zákazníkov. Škoda sa netají ambíciou oslovovať aj mladšiu klientelu, práve preto v jej ponuke oficiálne pribúda už druhé SUV-kupé. Predstavitelia značky zároveň nezabúdajú zdôrazniť, že Čína je pre automobilku Škoda momentálne najdôležitejším trhom.

Okrem dynamickejšie tvarovanej prednej aj zadnej časti je pre Kamiq GT k dispozícii aj kontrastné lakovanie strechy.

Dlhšie a nižšie

V porovnaní so základnou karosárskou verziou modelu Kamiq je Kamiq GT o 19 mm dlhší (4409 mm), šírka 1781 mm aj rázvor náprav 2610 mm však ostávajú totožné. Rozdiel je aj vo výške karosérie nad zadnými sedadlami, kde sa strecha zvažuje viac ako pri normálnej verzii. Konštruktéri však iným tvarovaním zadných sedákov získali pár milimetrov k dobru, a tak by podľa dostupných informácií nemali obmedzenia na zadných miestach pociťovať ani vyšší cestujúci. Aby auto vizuálne ešte viac vyniklo, automobilka na želanie ponúka aj kontrastné lakovanie strechy, dvojfarebné disky kolies, strešný spojler a panoramatické okno.

Športový nádych nechýba ani kabíne novinky.

Atmosférický motor stačí

Z pohľadu európskej ponuky vyznieva až exoticky ponuka atmosférického benzínového motora 1.5 MPi. Využíva nepriame vstrekovanie paliva a v modeli Kamiq GT disponuje max. výkonom 82 kW (111 k). O príchode ďalších agregátov automobilka zatiaľ mlčí, predpokladá sa však, že Škoda motorovú paletu pre Kamiq GT neskôr rozšíri aj o výkonnejší motor.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 24 obrázkov