Šéf Škody sa netajil ani tým, že plánujú plne elektrické vozidlo. No zatiaľ chcú úsilie sústrediť na vývoj a propagovanie hybridného Superbu.

Superb tretej generácie stojí na platforme MQB, to znamená, že je pripravený na elektrifikáciu. Príbuzný VW Passat už prišiel v hybridnej verzii GTE. Je to len špekulácia, ale aj Superb by mohol dostať benzínový motor 1,4 TSI. Spolu s elektromotorom dodáva Passat GTE výkon 160 kW. Batérie majú kapacitu 9,9 kWh a teoreticky umožnia elektrický dojazd až 50 km. Do úvahy pripadá aj nová pohonná jednotka 1,5 TSI.


„Hybridy sú niečo, čo zvažujeme pre celý modelový rad. Nasledujúce roky budú obdobím zmeny. Silne veríme, že veľa našich zákazníkov sa bude spoliehať na normálne motory, ale riešenie plug-in hybridu, ktoré odštartujeme Superbom v roku 2019, je našim plánom,“ hovorí šéf Škody Bernhard Maier a dopĺňa, že prídu aj iné hybridné autá.

Príde aj elektromobil

Šéf Škody sa netajil ani tým, že plánujú plne elektrické vozidlo. No zatiaľ chcú úsilie sústrediť na vývoj a propagovanie hybridného Superbu. Problémom hybridov je, že potrebujú nejaký priestor na batérie. Ten väčšinou odoberajú z batožinového priestoru a to by mohlo byť problémom, keďže škodovky sú známe najmä veľkým objemom kufra. „Naši inžinieri pracujú na nájdení najlepšieho riešenia pre hybridné technológie Škody,“ dodáva Maier.


Zdroj: autoexpress