Skončili s trestom, chceli podvádzať po nehode áut

Hoci počet pokusov o poistný podvod na Slovenku narastá, miestnym poisťovniam sa darí takéto nekalé praktiky aj lepšie odhaľovať. Týka sa to tak životného, ako aj produktov neživotného poistenia. Milióny Slovákov majú uzatvorené poistenie auta a predovšetkým tí s havarijnými poistkami môžu byť v pokušení zneužiť situáciu, aby im poisťovňa preplatila škodu aj v situácii, kedy na to nemajú nárok...

Podvádzať sa však nevypláca a presvedčili sa o tom nedávno aj dve manažérky. Obe požičali firemné vozidlá svojim synátorom. Problémom však bolo, že takéto konanie nebolo dovolené a došlo k porušeniu dohody so zamestnávateľom. Na následnú kolíziu a škodovú udalosť, ku ktorej v prípadoch oboch áut došlo, sa nevzťahovalo poistné krytie.

Vozidlá sa zrazili v rámci toho, ako ich šoférovali synovia bez vodičského preukazu, no obe manažérky sa dohodli, že budú predstierať, že šoférovali oni. Poisťovňa teda škodu najskôr vyplatila. Následne však nastali komplikácie pre zamestnankyne, keďže ich synovia sa pochválili udalosťou na Facebooku. Tým sa začali opletačky.

„Zamestnávateľ to oznámil polícii, začalo sa trestné stíhanie a obe manažérky dostali dvojročný podmienečný trest a škody museli vyplatiť,“ uviedla pre Denník N vedúca oddelenia kontroly a špeciálnych činností poisťovne Allianz Jaroslava Kováčiková.

Zdroj: Denník N / foto: cz.depositphotos.com