Všetci robíme chyby. Tá vo videu sa vodičovi poriadne vypomstila. Je len zázrak, že sa nikomu nič nestalo.

Kto je bez hriechu, nech hodí kameňom..

Nalejme si čistého vína. Kto z nás občas nepridá plyn aj na obyčajnej ceste? Asi všetci... Lenže na bežných komunikáciách treba brať do úvahy veľmi veľa faktorov, aby jazda nebola len rýchla, ale zároveň aj bezpečná. A to nielen pre vodiča, ale hlavne pre ostatných naokolo. Preto si vždy poriadne premyslite, kde a ako veľmi pritlačíte plyn k podlahe. 

Dnes tu máme jeden odstrašujúci prípad z Belgicka, ktorý je dokonca zachytený na palubnej kamere. Krásne vidno celý priebeh nehody. Vodič išiel doslova a do písmena "bomby". Až do momentu, keď priama cesta pred ním jednoducho skončila. V rýchlosti už proste nemal šancu zvrtnúť auto doprava alebo doľava. Pozornému oku isto neušla ani značka STOP, daj prednosť v jazde. Nechcem vedieť, čo by ostalo z posádky iného auta, keby do nich z boku napálil. O ostatných účastníkoch radšej ani nehovorím. Ale upokojím vás. Ide o hobby pretekársky okruh Chimay, nie o bežnú cestu na vidieku.  

AKOU RÝCHLOSŤOU SA PODĽA VÁS POHYBOVALO AUDI RS3 BEZPROSTREDNE PRED NÁRAZOM?
  • menej ako 100 km/h ( 9% )

     

  • 100-130 km/h ( 15% )

     

  • 130-150 km/h ( 18% )

     

  • 150-180 km/h ( 17% )

     

  • 180-200 km/h ( 41% )

     

Odpovedalo 128 ľudí  

"Crashtest" vo vysokej rýchlosti zažiť nechcete

Aká bola rýchlosť auta? Bezprostredne pred nehodou možno pánko išiel aj 200+ km/h, ale kým narazil do pevnej prekážky, rýchlosť bola oveľa nižšia. Auto pri priamom náraze v dvestovke vyzerá ako prázdna plechovka od coly, ktorú silou stlačíte do miniatúrnej veľkosti. Ak neveríte, pozrite si aj druhé video. Hlavným aktérom je v tomto prípade Ford Focus Mk1.