Štát sa zjavne rozhodol, že sa už nechce viac spoliehať na kapacity a dohodu so súkromnými autoškolami. Po tom, čo vlastnú autoškolu obnovil po rokoch, aj rezort obrany, sa teraz najnovšie pridáva ministerstvo vnútra. Ak ste však už začali tešiť, že si vodičák spravíte v štátnej autoškole, vaše nadšenie musíme schladiť - štát hovorí primárne o tom, že nová autoškola má ponúkať patričné kurzy a skupiny vodičských oprávnení pre hasičov a policajtov, ktorí ich potrebujú profesionálne ku práci.

„Hlavným dôvodom opätovného zriadenia rezortnej autoškoly je operatívne zabezpečenie akcieschopnosti Hasičského a záchranného zboru a Policajného zboru s možnosťou školenia a výučby príslušníkov vo vlastnej réžii, rovnako úspory finančných prostriedkov, keďže nebude nutné zaraďovať ich do civilných autoškôl,“ cituje stanovisko ministerstva vnútra Tlačová agentúra Slovenskej republiky.

Žiadajú o registráciu

V súčasnosti rezort vnútra pracuje na založení autoškoly z hľadiska administratívy. Na základe skoršieho vyjadrenia z augusta kompletizovalo ministerstvo všetky podklady potrebné na založenie autoškoly. Rezort vnútra nedostane výnimku a o registráciu autoškoly musí žiadať ministerstvo dopravy ako ktokoľvek iný.

Zdroj: Denník Pravda, foto: Sme.sk