Neskôr si tento Nemec s prehľadom vykročil po jasné víťazstvo v prvých pretekoch (Race 1). Po štarte ho najprv ohrozoval Antonio Albacete (tím Truck Sport Lutz Bernau), no Nemec udržal Španiela úspešne za sebou. Albacete v súboji dokonca stratil pôdu a predbehol ho i Adam Lacko na Buggyre. Český pretekár sa pomerne dlho držal na druhej priečke, kým sa kvôli penalizácii za prekročenie rýchlosti neprepadol poradím. To umožnilo Albacetemu vykročiť za jasným druhým miestom. Jose Rodrigues štartoval šiesty, no podarilo sa mu prepracovať cez Andreho Kursima (Don't Touch Racing, IVECO) v úvodnej mele a ďalšie miesto získal po penalizácii Lacka. Napokon jazdec tímu Reboconort došiel do cieľa ako tretí. Bolo to jeho prvé pódium sezóny.

Nemec Sascha Lenz si neskôr prišiel po víťazstvo v druhých pretekoch, keď sa po štarte z 2. miesta prepracoval so svojím vozidlom MAN cez Reného Reinerta na pole position. Lenz preťal cieľovú čiaru so slušným náskokom 7,6 s pred Reinertom. Tretia skončila Steffi Halmová (Team Schwabentruck), jazdiaca rovnako ako Reinert na IVECU.

Svoju tretiu pole position sezóny si v druhej Super Pole kvalifikácii vybojoval opäť Jochen Hahn. Neskôr premenil toto prvenstvo aj v druhé víkendové víťazstvo a upevnil si svoju pozíciu na čele priebežných tabuliek. Tretie preteky odštartovali za bezpečnostným vozidlom na mokrej trati. Tentokrát Hahna sprevádzala do cieľa druhá Steffi Halmová, ktorá tak pomohla IVECU k dokonalému výsledku. Domácich fanúšikov potešil miestny borec Norbert Kiss, ktorý zdedil tretiu priečku po neskorých problémoch s riadením na vozidle Sascha Lenza.
André Kursim triumfoval v záverečných štvrtých pretekoch. Po štarte z druhej priečky musel najprv odolávať tlakom Adama Lacka, ktorý však odstúpil pre technické problémy ešte v prvom kole. Kursim na konci prvého kola predbehol Jamieho Andersona (Anderson Racing) na pole position. Ten sa postupne prepadal poradím. Druhý v cieli skončil René Reinert a zabezpečil IVECU opäť 1. a 2. miesto. Tretí skončil Albacete pred Hahnom a Halmovou. Preteky videlo priamo na mieste 25 000 divákov.
 

Tretie podujatie FIA ETRC 2019 a ďalšie štvoro pretekov prídu ku nám 6. a 7. júla. Spolu s nimi zažijú diváci zvuk historických monopostov formuly 1 a mnohých ďalších sérií. Bohatý sprievodný program, harmonogram, lístky a ďalšie informácie k OMV MaxxMotion TRUCK RACE OF SLOVAKIA nájdete aj na www.slovakiaring.sk