Dlho ohlasovaný príchod nejakej automobilovej novinky so sebou vždy prináša postupné odhaľovanie jej oficiálnych detailov, ktorým zasa predchádzajú reálnejšie, aj menej reálne grafické štúdie samozvaných počítačových grafikov. Z tejto kategórie je aj nasledovná ilustrácia, s ktorou na denné svetlo vyrukoval španielsky web motor.es. Podľa nich sa novinka predstaví aj v špičkovej verzii Monte Carlo a vyzerať by mohla práve takto. Názor na hodnovernosť týchto správ si urobte sami, faktom však je, že novinka má zaujať predovšetkým dynamickým dizajnom. Prezradil to aktuálny šéf automobilky Škoda Auto, Thomas Schäfer.

O pár mesiacov ju tu máte

Schäfer nebol skúpy na slovo ani v otázkach oficiálnej premiéry nového auta. Podľa jeho slov sa jej dočkáme v prvých mesiacoch roka 2021, čo by mohlo približne zodpovedať termínu tradičného ženevského autosalóna. Ten sa samozrejme konať nebude, väčšina automobiliek však svoje premiéry plánuje práve na jeho jarné obdobie. Krátko na to by sa mala štvrtá generácia Fabie dostať aj do sériovej výroby a následne do predaja. Isté je to, že bude stáť na platforme MQB A0, čo znamená použitie benzínových trojvalcov, vylučuje použitie naftového motora a vyvracia domnienky, že Fabia príde aj ako elektromobil. „S elektrickou Fabiou nepočítame,“ hovorí Schäfer.

Štvrtú generáciu Fabie už testujú v karosérii sesterského VW Polo.

Český VW ID.1

Novinkou je však potvrdenie vývoja nástupcu elektrickej Škody Citigo-e iV. Automobilka Volkswagen vyvíja najmenší model z rodiny elektromobilov s označením VW ID.1, nová Škoda Citigo-e iV by tak mal byť jeho mladoboleslavský klon. Kedy sa však mestská novinka ukáže, Thomas Schäfer zatiaľ nepotvrdil.

Zdroj: motor1.com 

Škoda Auto už vyvíja aj elektrického nástupcu modelu Citigo-e iV.