Prvé stretnutia už samozrejme prebiehali aj skôr. Nie však všade prialo počasie. Aj napríklad na prvom tohtoročnom stretnutí priaznivcov "amerík" a starých áut pred bratislavskou Danubiou už v máji nebolo úplne ideálne počasie. O to viac asi pritiahlo dobré počasie viac majiteľov starých áut práve prvý piatok v júni.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Stretnutie amerických áut, tradične nazvané Fridays pred Danubiou v Bratislave, už dávno nie je len pre a o amerických autách. Vítaní sú majitelia rôznych starých youngtimerov, o ktorých veru nebola núdza ani tentokrát. Našťastie, akcia neláka príliš veľa pubertiakov, ktorí by robili na podobných podujatiach zlo, a tak sa aj jej organizácia tradične nesie v uvoľnenej atmosfére, bez nejakých reštrikcií.

Motor ako z nákladného auta? Minimálne zdvihovým objemom by tam zapadol.

Nechýbal ani Dodge Viper

A čo ste teda mohli vidieť: Asi najväčšou ozdobou, prekvapením alebo jednoducho len tým naj (minimálne pre mňa) bol Dodge Viper. Málokedy stretnete na ceste auto s V10, osemlitrovým zdvihovým objemom a manuálnou prevodovkou. To rozhodne nie. Právom to tak bolo jedno z najobliehanejších áut na stretnutí.

Je vám málo jeden originálny Humvee? Nuž, v piatok boli na jednom mieste rovno 3 (na fotke samozrejme len 2).

Okrem teda tradičných Mustangov, ktorých tam zastupovali snáď všetky generácie, ste mohli vidieť aj Humvee v pôvodnej úprave, rôzne Cadillacy či Fordy. Z európskych áut nechýbali staré Porsche 911 (993), Jaguary (staršie aj novšie), BMW či Mercedes-Benz. Na svoje si prišli aj priaznivci malých áut (Mini či Fiat 600), ale aj Škody, ktorú tu zastupovala pôvodná 105 S s pevnými zadnými sklami a v pôvodnom laku. Ak sa chcete pozrieť na podobné kúsky a nechce sa vám jazdiť na akcie ďalej z Bratislavy, tak si zapíšte ďalší termín, ktorým je 2. júl 2021. Vstup je samozrejme voľný.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov