Opravovať budú postupne v etapách

Obmedzenia sa týkajú obdobia od nedele 9. júla 2023 do nedele 17. septembra 2023, a to konkrétne do 18. hodiny. "Práce budú prebiehať v troch etapách. Prvá etapa: Oprava vozovky vo vnútorných jazdných pruhoch v oboch jazdných smeroch (smer do Zvolena aj smer do Ružomberka/Brezna)," uvádza Národná diaľničná spoločnosť v oficiálnom stanovisku.

Súčasťou druhej etapy bude oprava vozovky vo vonkajších jazdných pruhoch a výmena mostných záverov vo vonkajších jazdných pruhoch v oboch jazdných smeroch (smer do Zvolena aj smer do Ružomberka, respektíve Brezna. V rámci tretej (a poslednej) etapy prebehne výmena mostných záverov vo vnútorných jazdných pruhoch v oboch jazdných smeroch (smer do Zvolena aj smer do Ružomberka, respektíve Brezna).

"Doprava bude vedená vo voľných jazdných pruhoch toho istého jazdného pásu podľa postupu prác. Prosíme, dbajte na bezpečnosť našich pracovníkov," apeluje NDS na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov. Najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti.

Zdroj/foto: NDS