Podujatie začalo v piatok voľnými tréningami, kvalifikáciami a pre vysoký počet štartujúcich vozidiel tiež oboma pretekmi Abarth Cupu. Sobota už patrila kvalifikáciám a prvým pretekom spomínaných kategórii. V najsilnejšej triede D4/GT/TC/D5 si podľa očakávania najlepšie počínal tím ARC Bratislava v podaní Maťa Konôpku (LMP3) a Mira Konôpku (LMP2), ktorí v absolútnom poradí získali pre tím double. Na treťom mieste v tomto hodnotení a zároveň na prvom mieste vo svojej triede (D4 GT3) skončil Libor Milota z GT2 Motorsport tímu jazdiaci na Mercedes AMG GT3.

V druhej, divácky najsledovanejšej kategórii pretekov cestovných automobilov TCR Eastern Europe, štartoval premiérovo a po dlhých rokoch náš Matej Homola z tímu Janík Motorsport jazdiaci na Hyundai Elantra N TCR. A jeho premiéra vyšla nad očakávania dobre. V rannej kvalifikácii si vyjazdil pole position, ktorú v prvých pretekoch pretavil do úspešného konca a s prehľadom vyhral pred tímovým kolegom z Čiech Petrom Semerádom tiež na Hyundai Elantra N TCR. Na treťom mieste sa umiestnil český jazdec Petr Čížek na Cupra Leon Competition TCR z tímu Fullinrace Academy.

Vyvrcholenie sobotného dňa priniesli vytrvalostné hodinové preteky, do ktorých štartovalo 39 vozidiel rôznych tried. Dramatické súboje s povinnou výmenou jazdcov priniesli viaceré kontakty, ako aj výjazd Safety Caru. V triede GT3 si najlepšie počínal Trevor Racing tím na BMW M4 GT3, v najsilnejšej D5 dominoval opäť ARC Bratislava tím na Ligier LMP3, v triede GTC patrilo prvenstvo PTT Racing tímu na Porsche 992 GT3 CUP a v najpočetnejšej triede TCX vyhral tím Jakuba Franeka na Audi RS3 LMS.

Nedeľa sa niesla v očakávaní celodenného dažďa a mokrých pretekov. Opak sa však stal pravdou a v podstate skoro všetky plánované preteky sa odjazdili za sucha. Výnimkou boli posledné preteky poľských  Maluchov a FIAT 500, ktoré po prvých kolách Safety Car stiahol z dráhy a po prezutí na mokré pneumatiky dojazdili nedeľný súťažný deň za výdatného dažďa.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Počas nedele sa opakoval viac menej výsledkový scenár zo soboty – v najsilnejšej kategórii D4 si poradie na prvých priečkach vymenili akurát otec so synom, keď Miro Konôpka skončil na svojom Ligieri JSP2 na prvom mieste a jeho syn Maťo na Ligieri LMP3 na druhom. Ako tretí a zároveň prvý vo svojej triede (D4 GT3) preťal cieľovú čiaru Libor Milota na Mercedese AMG GT3. Druhé a tretie miesto v tejto triede brali Poliaci Piotr Wira na Mercedes AMG GT3 a Stanislaw Jedlinski na Ferrari 488 GT3.

Druhé preteky TCR Eastern Europe patrili opäť nášmu Maťovi Homolovi, ktorý sa na prvé miesto 25 minútových pretekov postupne prepracoval z 10. pozície a právom si odniesol trofej pre víťaza. Druhé miesto obsadil jeho tímový kolega z Janík Motorsport Petr Smerád jazdiaci na rovnakom aute Hyundai Elantra N TCR. Na treťom mieste skončil Poliak Bartosz Groszek na Audi RS3 LMS TCR.

Podujatie OMV MAXXMOTION Veľká cena SR sledovala početná divácka kulisa ako na tribúnach, tak aj na sociálnych sieťach v rámci naživo vysielaných pretekov ESET CUP SERIES. Nasledujúcim významným podujatím, ktoré  sa na okruhu SLOVAKIA RING bude konať sú preteky zóny strednej Európy v relykrose FIA CEZ RALLYCROSS (8.-9.10).

zdroj: SlovakiaRing 
kompletné výsledky