Blíži sa prvé smutné výročie

Odvolací súd prebehne konkrétne 12. októbra, a to na Krajskom súde v Bratislave. Informuje o tom agentúra TASR, ktorá pripomína, že pôvodný trest pre Dedečka malo byť 15 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Prvostupňový súdny rozsudok napokon zvrátila prokuratúra.

Dedečkovou priťažujúcou okolnosťou bolo, že si v osudnú noc sadol za volant opitý a nehodu spôsobil v stave vylučujúcom spôsobilosť šoférovať osobné auto. Bratislavskými ulicami sa podľa znalcov rútil rýchlosťou presahujúcou 140 kilometrov za hodinu a vo vysokej rýchlosti (podľa výpočtov 107 kilometrov za hodinu) autom narazil do prvej z obetí.

Aktuálne sa blíži prvé, ročné výročie mimoriadnej smutnej udalosti, pri ktorej vyhasli mladé ľudské životy. Celková bilancia nehody z 2. októbra 2022 na zastávke MDH Zochova: 5 mŕtvych a ďalší zranení. Dedeček pred súdom priznal vinu, ten preto následne rozhodoval už len o výške trestu. Na pojednávaní pred Metským súdom zároveň vodič prosil pozostalých o odpustenie. „Chcem a budem vás po zvyšok života prosiť o odpustenie, aj keď viem, že to nejde. Prosím, prepáčte a odpustite,“ povedal.

O tri týždne vo štvrtok 12. októbra 2023 bude súd - tentoraz ten krajský - rozhodovať znovu. 61-ročného bývalého športového funkcionára naň eskortujú z väzby, do ktorej ho po nehode vzal súd.

Zdroj/foto: TASR