Nemala ani povinnú poistku, vodičák jej prepadol

Do Talianska chodí autom každoročne mnoho Slovákov. Najnovšie si krajina podľa všetkého pripísala rekord svojou najstaršou vodičkou, ktorá spáchala dopravný priestupok. Talianska polícia ju zastavila po tom, ako bez vodičského preukazu podozrivo jazdila dookola stále po tých istých uliciach. Tu sa však zistenia mužov zákona nekončia: pani mala auto bez poistenia, čo je samozrejme "ďalší" počin, za ktorý bežne hrozí pokuta.

Dôchodkyňa narodená v roku 1920 šoférovala svoje auto uprostred noci v centre malého severotalianskeho mestečka Bondeno, oznámili tamojšie úrady. Ide o malé mesto, ktoré nemá ani 15 tisíc obyvateľov a nachádza sa v blízkosti talianskej Bologne.

Vodička upútala pozornosť, pretože okolo jednej v noci jazdila rýchlo. Podľa všetkého však bola zmätená, pretože sa stále znova a znova “preháňala” tými istými ulicami.

Policajná hliadka pri dopravnej kontrole zistila, že jej vodičák má prepadnutú platnosť dva roky. Navyše stará pani nemala platné ani povinné poistenie auta. Jej vozidlo zaistili a odviezla ho odťahovka. Samotnú ženu odviezli policajti domov. Podľa jej vlastného rozprávania sa vybrala na cesty s cieľom navštíviť priateľov.

Zdroj: Heute.at

Ilustračné foto: cz.depositphotos.com