Pravidelné stretnutia priaznivcov značky Volkswagen sa v rakúskej obci Maria Wörth konali pravidelne od roku 1982. Keďže miestna samospráva mala problém s množstvom účastníkov a všetkým, čo to so sebou prináša, rozhodli sa ju ukončiť bez možnosti náhrady. V posledných rokoch sa už na mieste objavovali aj iné upravené modely iných značiek a aj keď je pravda, že sa občas musel nájsť niekto, kto robil „bordel“, atmosféra a kult značky tu boli veľmi silno zastúpené.

Po prvýkrát vo Wolfsburgu

Volkswagen sa ako jeden zo sponzorov akcie v minulých rokoch rozhodol, že takéto niečo nemôže nechať upadnúť do zabudnutia. V tomto roku už síce akciu zorganizovať nestihol, avšak v tom budúcom sa majú priaznivci nielen upravených vozidiel koncernu na čo tešiť. Priamo v centrále vo Wolfsburgu v termíne od 26. do 28. júla 2024 sa bude konať takzvaný „Comming Home – Reloaded“, teda návrat všetkých áut späť domov. Termínovo je to zásadny rozdiel voči neskorej jari, ktorou pôvodná akcita patrila medzi prvé v sezóne. Presun na prostriedok leta je pochopiteľný, fabrika v tom čase nejde na plno, sú rôzne odstávky, dovolenkové obdobie a teda aj priestor venovať sa aj inému než len priamo výrobe áut.

Okrem prezentácii vozidiel, pódiových predstavení či klubových stretnutí je pre nadšencov „GTI“ pripravených množstvo ďalších prekvapení. Spoločné stretnutie bude v blízkosti štadióna VfL vo Wolfsburgu, doslova kúsok od továrne VW. Uvidíme, ako si s takým množstvom áut poradí priamo mesto Wolfsburg a priľahlé okolie. A hlavne, či a aké množstvo áut to nakoniec bude. Predsa len, predtým predĺžený víkend v pracovnom mesiaci sa teraz mení na vyslovene dovolenkový mesiac...

Zdroj: Volkswagen